Rychlé vepřové s cibulí a omáčkou vonící po jablkách.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule červená
6
ks
na dílky
4
ks
vepřová kotleta s kostí
cider
125
ml
lze nahradit jablečným moštem či 100% jablečným džusem
vývar kuřecí
125
ml
hnědý cukr
50
g
použijete-li mošt či džus, slaďte méně
citronová šťáva
2
PL
sůl mořská
pepř
mletý černý
fazolky zelené
400
g
zelené, očištěné a povařené v páře
Postup
1
1 Velkou nepřilnavou pánev zahřejte na vysokém plameni. Vlijte olej, vsypte cibuli a vložte maso, opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.
2 Smíchejte mošt či cider, vývar, cukr a citronovou šťávu, osolte a opepřete. Směsí zalijte maso a cibuli. Přiveďte k varu a nechte čtyři až pět minut zvolna vařit, aby bylo maso uvnitř uvařené a omáčka hustá a sirupovitá. Podávejte s fazolkami. Jako přílohu můžete navíc přidat šťouchané brambory.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cibulové menu: 10 receptů s vůní cibule(10 receptů )