Milujete bublinky, ale také klasickou chuť Negroni? Pak je tenhle drink právě pro vás!
Suroviny
led
kostky
prosecco
100
ml
Campari
vermut
200
ml
sladký
sodovka
na dolití
pomerančová kůra
na ozdobení
1Velký džbán naplňte ze 3/4 ledem.
2Vlijte prosecco, Campari, sladký vermut a jemně promíchejte.
3Dolijte sodovkou a ozdobte pomerančovou kůrou.
NĚCO NAVÍC
Campari není ani bitter, ani likér. Zato je to nedílná součást aperitivo momentu, stejně jako třeba Aperol. V baru ani kuchyni se rozhodně neztratí!
TIP REDAKCE
- Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit.
- Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu.
- Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky...
- Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media