Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 180 st.
Na pánvi lehce osmažíme plátky lilků, vyndáme a osušíme na ubrousku.
Do hrnce dáme olej a lehce osmažíme cibulku a poté přidáme česnek na to dáme mleté maso, necháme podusit dokud maso nebude trochu opečené přidáme sterilizovaná rajčata a 2 protlaky, 1x masox sůl pepř, oregano a ½ lžičky skořice a mletého kmínu, vše necháme povařit asi 20 min.
Do dalšího hrnce si připravíme 570ml mléka do toho dáme rozvařit máslo (margarín) osolíme opepříme, nastrouháme goudu. A necháme zhoustnout. Zatím si oddělíme bílky a žloutky. Žloutek přidáme do hmoty a rozšleháme. Po vychladnutí hmoty přimícháme zlehka ušlehané bílky do omáčky.
Do zapékací mísy vrstvíme masovou omáčku prokládanou lilky. Úplně nahoru nalijeme „bílou“ omáčku a nakonec nastrouháme zbytek sýra a posypeme lehce strouhankou.
Necháme zapéct cca na 180 stupňů 45-60 min. Dokud povrch nezezlátne.