Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší musaka

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4465 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 364 g
Tuky 202 g
Vláknina 164 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Musaka
lilek 2 ks
olej
na smažení
rajče 400 g
sůl
pepř
oregano 2
Omáčka
margarín 4 PL
mléko 570 ml
sůl
pepř
gouda
vejce 2 ks
oddělit bílky a žloutky
sýr 4 PL
např.gouda
strouhanka 4 PL

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 st. 

2

Na pánvi lehce osmažíme plátky lilků, vyndáme a osušíme na ubrousku. 

3

Do hrnce dáme olej a lehce osmažíme cibulku  a poté přidáme česnek na to dáme mleté maso, necháme podusit dokud maso nebude trochu opečené přidáme sterilizovaná rajčata a 2 protlaky, 1x masox sůl pepř, oregano a ½ lžičky skořice a mletého kmínu, vše necháme povařit asi 20 min. 

4

Do dalšího hrnce si připravíme 570ml mléka do toho dáme rozvařit máslo (margarín) osolíme opepříme, nastrouháme goudu. A necháme zhoustnout. Zatím si oddělíme bílky a žloutky. Žloutek přidáme do hmoty a rozšleháme. Po vychladnutí hmoty přimícháme zlehka ušlehané bílky do omáčky. 

5

Do zapékací mísy vrstvíme masovou omáčku prokládanou lilky. Úplně nahoru nalijeme  „bílou“ omáčku a nakonec nastrouháme zbytek sýra a posypeme lehce strouhankou. 

6

Necháme zapéct cca na 180 stupňů 45-60 min. Dokud povrch nezezlátne.

Autor: Clairushka1

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...