Nejlepší musaka

Nejlepší musaka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Musaka
lilek 2 ks
olej
na smažení
máslo 2 PL
cibule 2 ks
česnek 3
hovězí maso mleté 450 g
rajčata 400 g
rajčatový protlak 2 ks
sůl
pepř
oregano 2
bujon hovězí 1 ks
skořice 0.5
kmín 0.5
Omáčka
margarín 4 PL
mouka pšeničná hladká 4 PL
mléko 570 ml
sůl
pepř
sýr
gouda
vejce 2 ks
oddělit bílky a žloutky
sýr 4 PL
např.gouda
strouhanka 4 PL

Troubu předehřejeme na 180 st. 

Na pánvi lehce osmažíme plátky lilků, vyndáme a osušíme na ubrousku. 

 

Do hrnce dáme olej a lehce osmažíme cibulku  a poté přidáme česnek na to dáme mleté maso, necháme podusit dokud maso nebude trochu opečené přidáme sterilizovaná rajčata a 2 protlaky, 1x masox sůl pepř, oregano a ½ lžičky skořice a mletého kmínu, vše necháme povařit asi 20 min. 

 

Do dalšího hrnce si připravíme 570ml mléka do toho dáme rozvařit máslo (margarín) osolíme opepříme, nastrouháme goudu. A necháme zhoustnout. Zatím si oddělíme bílky a žloutky. Žloutek přidáme do hmoty a rozšleháme. Po vychladnutí hmoty přimícháme zlehka ušlehané bílky do omáčky. 

 

Do zapékací mísy vrstvíme masovou omáčku prokládanou lilky. Úplně nahoru nalijeme  „bílou“ omáčku a nakonec nastrouháme zbytek sýra a posypeme lehce strouhankou. 

 

Necháme zapéct cca na 180 stupňů 45-60 min. Dokud povrch nezezlátne.

Autor: Clairushka1

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit