Nejlepší musaka

Nejlepší musaka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Pro zkušené 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Musaka
lilek 2 ks
olej
na smažení
máslo 2 PL
cibule 2 ks
česnek 3
hovězí maso mleté 450 g
rajčata 400 g
rajčatový protlak 2 ks
sůl
pepř
oregano 2
bujon hovězí 1 ks
skořice 0.5
kmín 0.5
Omáčka
margarín 4 PL
mouka pšeničná hladká 4 PL
mléko 570 ml
sůl
pepř
sýr
gouda
vejce 2 ks
oddělit bílky a žloutky
sýr 4 PL
např.gouda
strouhanka 4 PL

Troubu předehřejeme na 180 st. 

Na pánvi lehce osmažíme plátky lilků, vyndáme a osušíme na ubrousku. 

 

Do hrnce dáme olej a lehce osmažíme cibulku  a poté přidáme česnek na to dáme mleté maso, necháme podusit dokud maso nebude trochu opečené přidáme sterilizovaná rajčata a 2 protlaky, 1x masox sůl pepř, oregano a ½ lžičky skořice a mletého kmínu, vše necháme povařit asi 20 min. 

 

Do dalšího hrnce si připravíme 570ml mléka do toho dáme rozvařit máslo (margarín) osolíme opepříme, nastrouháme goudu. A necháme zhoustnout. Zatím si oddělíme bílky a žloutky. Žloutek přidáme do hmoty a rozšleháme. Po vychladnutí hmoty přimícháme zlehka ušlehané bílky do omáčky. 

 

Do zapékací mísy vrstvíme masovou omáčku prokládanou lilky. Úplně nahoru nalijeme  „bílou“ omáčku a nakonec nastrouháme zbytek sýra a posypeme lehce strouhankou. 

 

Necháme zapéct cca na 180 stupňů 45-60 min. Dokud povrch nezezlátne.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit