Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený borůvkový cheesecake s lučinou

Nepečený borůvkový cheesecake
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Nepečený borůvkový cheesecake s lučinou

4.1/5 Počet hodnocení: 263
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8162 kcal
Bílkoviny 1104 g
Sacharidy 347 g
Tuky 250 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle nádherný nepečený dort z Lučiny bude ozdobou každé oslavy. Výrazná barva, elegantní zdobení a hlavně vyladěná chuť zaručí, že nikdo nebude chtít odejít bez receptu! 

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
máslo 100 g
rozpuštěné
Náplň
želatina 8 plátků
Lučina
české, čerstvé nebo mražené, rozmixované, propasírované přes jemné sítko
Na ozdobení
kanadské
jedlé květy

Postup

1

Drcené sušenky promíchejte s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy o průměru 20-22 cm. Uložte do lednice.

příprava borůvkového cheesecaku

2

Plátky želatiny dejte nabobtnat do studené vody. Prošlehejte Lučinu s borůvkovým pyré a citronovou šťávou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte ušlehanou smetanu. Oslaďte podle chuti. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce borůvkového krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy s s náplní a důkladně rozmíchejte.

3

Borůvkovou náplň vlijte na připravený korpus, urovnejte povrch a dejte minimálně na 2 hodiny chladit. Nejlepší je ovšem chlazení přes noc.

4

Před podáváním dort ozdobte kanadskými borůvkami a jedlými květy.

Související články

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč