0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 221
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3395 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 249 g
Tuky 227 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravu nepečeného cheesecaku vám postačí pár kvalitních surovin a lednice. Vynikající osvěžující dezert, který vám spříjemní chvilky s rodinou a přáteli. Nebo ním můžete rozmalit jen sami sebe. Při jeho přípravě můžete popustit uzdu své fantazii a suroviny podle nálady vyměnit. 

Suroviny

Korpus
sušenky 150 g
máslo 100 g
Krém
slazené
želatina 15 g
plátková
minimálně 33%
Ovocná vrstva
čerstvé nebo i mražené
krystalový cukr
podle chuti
želatina 1 PL
prášková
Na ozdobení
ovoce
jedlé květy

Postup

1

KORPUS
Rozmixujeme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotou vyplníme dno dortové formy o průměru 24 cm a necháme 30 minut v ledničce, aby to ztuhlo.

2

KRÉM
Do větší nádoby dáme krémový sýr a kondenzované slazené mléko a smícháme tyčovým mixérem do jednotné konzistence.

3

Plátkovou želatinu zalijeme 50 ml studené vody. V jiné nádobě přivedeme k varu 250 ml vody a poté ji vylijeme do nádoby s plátkovou želatinou a mícháme, než želatina roztaje.

4

K rozpuštěné želatinu přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a poté ji vylijeme ke zbytku krému. Mícháme, dokud nedostaneme jednotnou konzistenci.

5

Vyšleháme smetanu ke šlehání a vmícháme ji do připravené směsi.

6

Dortovou formu se sušenkovým základem vytáhneme z lednice a opatrně do ní vylijeme připravenou směs a opět dáme do lednice na 3 - 4 hodiny.

7

OVOCNÁ VRSTVA
K ovoci přidáme podle chuti krystalový cukr, pomixujeme a pak propasírujeme přes sítko, abychom získali hladkou ovocnou šťávu bez jadérek.

8

Práškovou želatinu namočíme na 5 až 10 minut do 100 ml studené vody, počkáme než nabobtná a mírně ji ohřejeme tak, aby se rozpustila. Smícháme ji s ovocnou šťávou, vylijeme ji na ztuhlou krémovou vrstvu a necháme ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny.

9

OZDOBENÍ
Ztuhlý cheesecake ozdobíme podle fantazie, například celými kousky malin, borůvek a živými květy.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč