0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 221
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3395 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 249 g
Tuky 227 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravu nepečeného cheesecaku vám postačí pár kvalitních surovin a lednice. Vynikající osvěžující dezert, který vám spříjemní chvilky s rodinou a přáteli. Nebo ním můžete rozmalit jen sami sebe. Při jeho přípravě můžete popustit uzdu své fantazii a suroviny podle nálady vyměnit. 

Suroviny

Korpus
sušenky 150 g
máslo 100 g
Krém
krémový sýr 300 g
kondenzované mléko 200 ml
slazené
želatina 15 g
plátková
smetana ke šlehání 200 ml
minimálně 33%
Ovocná vrstva
bobulovité ovoce 350 g
čerstvé nebo i mražené
krystalový cukr
podle chuti
želatina 1 PL
prášková
Na ozdobení
ovoce
jedlé květy

Postup

1

KORPUS
Rozmixujeme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotou vyplníme dno dortové formy o průměru 24 cm a necháme 30 minut v ledničce, aby to ztuhlo.

2

KRÉM
Do větší nádoby dáme krémový sýr a kondenzované slazené mléko a smícháme tyčovým mixérem do jednotné konzistence.

3

Plátkovou želatinu zalijeme 50 ml studené vody. V jiné nádobě přivedeme k varu 250 ml vody a poté ji vylijeme do nádoby s plátkovou želatinou a mícháme, než želatina roztaje.

4

K rozpuštěné želatinu přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a poté ji vylijeme ke zbytku krému. Mícháme, dokud nedostaneme jednotnou konzistenci.

5

Vyšleháme smetanu ke šlehání a vmícháme ji do připravené směsi.

6

Dortovou formu se sušenkovým základem vytáhneme z lednice a opatrně do ní vylijeme připravenou směs a opět dáme do lednice na 3 - 4 hodiny.

7

OVOCNÁ VRSTVA
K ovoci přidáme podle chuti krystalový cukr, pomixujeme a pak propasírujeme přes sítko, abychom získali hladkou ovocnou šťávu bez jadérek.

8

Práškovou želatinu namočíme na 5 až 10 minut do 100 ml studené vody, počkáme než nabobtná a mírně ji ohřejeme tak, aby se rozpustila. Smícháme ji s ovocnou šťávou, vylijeme ji na ztuhlou krémovou vrstvu a necháme ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny.

9

OZDOBENÍ
Ztuhlý cheesecake ozdobíme podle fantazie, například celými kousky malin, borůvek a živými květy.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit