Na přípravu nepečeného cheesecaku vám postačí pár kvalitních surovin a lednice. Vynikající osvěžující dezert, který vám spříjemní chvilky s rodinou a přáteli. Nebo ním můžete rozmalit jen sami sebe. Při jeho přípravě můžete popustit uzdu své fantazii a suroviny podle nálady vyměnit.
Suroviny
Postup
KORPUS
Rozmixujeme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotou vyplníme dno dortové formy o průměru 24 cm a necháme 30 minut v ledničce, aby to ztuhlo.
KRÉM
Do větší nádoby dáme krémový sýr a kondenzované slazené mléko a smícháme tyčovým mixérem do jednotné konzistence.
Plátkovou želatinu zalijeme 50 ml studené vody. V jiné nádobě přivedeme k varu 250 ml vody a poté ji vylijeme do nádoby s plátkovou želatinou a mícháme, než želatina roztaje.
K rozpuštěné želatinu přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a poté ji vylijeme ke zbytku krému. Mícháme, dokud nedostaneme jednotnou konzistenci.
Vyšleháme smetanu ke šlehání a vmícháme ji do připravené směsi.
Dortovou formu se sušenkovým základem vytáhneme z lednice a opatrně do ní vylijeme připravenou směs a opět dáme do lednice na 3 - 4 hodiny.
OVOCNÁ VRSTVA
K ovoci přidáme podle chuti krystalový cukr, pomixujeme a pak propasírujeme přes sítko, abychom získali hladkou ovocnou šťávu bez jadérek.
Práškovou želatinu namočíme na 5 až 10 minut do 100 ml studené vody, počkáme než nabobtná a mírně ji ohřejeme tak, aby se rozpustila. Smícháme ji s ovocnou šťávou, vylijeme ji na ztuhlou krémovou vrstvu a necháme ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny.
OZDOBENÍ
Ztuhlý cheesecake ozdobíme podle fantazie, například celými kousky malin, borůvek a živými květy.
Dobrou chuť!