Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu

Suroviny

Na KORPUS s priemerom 24 cm:

150 g maslových sušienok

100 g masla

 

KRÉM:

300 g syru Philadelphia

200 ml kondenzovaného sladeného mlieka

15 g želatíny v plátkoch

200 ml smotany na šľahanie 33 %

 

OVOCNÁ VRSTVA:

350 g mrazeného alebo čerstvého ovocia (jahody, červené ríbezle, čierne ríbezle, černice, maliny, čučoriedky)

kryštálový cukor podľa chuti

1 PL práškovej želatíny

 

Na OZDOBENIE:

maliny

čučoriedky

živé kvety

KORPUS

  1. Rozmixujeme sušienky a zmiešame s rozpusteným maslom. Vzniknutou hmotou vyplníme dno tortovej formy s priemerom 24 cm a necháme 30 minút v chladničke, aby to stuhlo.

 

KRÉM

  1. Do väčšej nádoby dáme syr Philadelphia a kondenzované sladené mlieko a zmiešame tyčovým mixérom do jednotnej konzistencie.

 

  1. Plátkovú želatínu zalejeme 50 ml studenej vody. V inej nádobe privedieme do varu 250 ml vody a potom ju vylejeme do nádoby s plátkovou želatínou a miešame, kým sa želatína roztopí.

 

  1. K roztopenej želatíne pridáme trochu krémovej zmesi, zamiešame a potom ju vylejeme k zbytku krému. Miešame, pokým nedostaneme jednotnú konzistenciu.

 

  1. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a vmiešame ju do pripravenej zmesi.

 

  1. Tortovú formu so sušienkovým základom vytiahneme z chladničky a opatrne do nej vylejeme pripravenú zmes a opäť dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny.

 

OVOCNÁ VRSTVA

  1. K ovociu pridáme podľa chuti kryštálový cukor, pomixujeme a potom prepasírujeme cez sitko, aby sme získali hladkú ovocnú šťavu bez jadierok.

 

  1. Práškovú želatínu namočíme na 5 až 10 minút do 100 ml studenej vody, počkáme kým napučí a mierne ju ohrejeme tak, aby sa rozpustila. Zmiešame ju s ovocnou šťavou, vylejeme ju na stuhnutú krémovú vrstvu a necháme stuhnúť v chladničke 2 hodiny.

 

OZDOBENIE

  1. Stuhnutý cheesecake ozdobíme podľa fantázie, napríklad celými kúskami malín, čučoriedok a živými kvetmi.

 

Dobrú chuť!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit