Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu

Suroviny

Na KORPUS s priemerom 24 cm:

150 g maslových sušienok

100 g masla

 

KRÉM:

300 g syru Philadelphia

200 ml kondenzovaného sladeného mlieka

15 g želatíny v plátkoch

200 ml smotany na šľahanie 33 %

 

OVOCNÁ VRSTVA:

350 g mrazeného alebo čerstvého ovocia (jahody, červené ríbezle, čierne ríbezle, černice, maliny, čučoriedky)

kryštálový cukor podľa chuti

1 PL práškovej želatíny

 

Na OZDOBENIE:

maliny

čučoriedky

živé kvety

KORPUS

  1. Rozmixujeme sušienky a zmiešame s rozpusteným maslom. Vzniknutou hmotou vyplníme dno tortovej formy s priemerom 24 cm a necháme 30 minút v chladničke, aby to stuhlo.

 

KRÉM

  1. Do väčšej nádoby dáme syr Philadelphia a kondenzované sladené mlieko a zmiešame tyčovým mixérom do jednotnej konzistencie.

 

  1. Plátkovú želatínu zalejeme 50 ml studenej vody. V inej nádobe privedieme do varu 250 ml vody a potom ju vylejeme do nádoby s plátkovou želatínou a miešame, kým sa želatína roztopí.

 

  1. K roztopenej želatíne pridáme trochu krémovej zmesi, zamiešame a potom ju vylejeme k zbytku krému. Miešame, pokým nedostaneme jednotnú konzistenciu.

 

  1. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a vmiešame ju do pripravenej zmesi.

 

  1. Tortovú formu so sušienkovým základom vytiahneme z chladničky a opatrne do nej vylejeme pripravenú zmes a opäť dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny.

 

OVOCNÁ VRSTVA

  1. K ovociu pridáme podľa chuti kryštálový cukor, pomixujeme a potom prepasírujeme cez sitko, aby sme získali hladkú ovocnú šťavu bez jadierok.

 

  1. Práškovú želatínu namočíme na 5 až 10 minút do 100 ml studenej vody, počkáme kým napučí a mierne ju ohrejeme tak, aby sa rozpustila. Zmiešame ju s ovocnou šťavou, vylejeme ju na stuhnutú krémovú vrstvu a necháme stuhnúť v chladničke 2 hodiny.

 

OZDOBENIE

  1. Stuhnutý cheesecake ozdobíme podľa fantázie, napríklad celými kúskami malín, čučoriedok a živými kvetmi.

 

Dobrú chuť!

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit