Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 222
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3395 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 249 g
Tuky 227 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravu nepečeného cheesecaku vám postačí pár kvalitních surovin a lednice. Vynikající osvěžující dezert, který vám spříjemní chvilky s rodinou a přáteli. Nebo ním můžete rozmalit jen sami sebe. Při jeho přípravě můžete popustit uzdu své fantazii a suroviny podle nálady vyměnit. 

Suroviny

Korpus
sušenky 150 g
máslo 100 g
Krém
slazené
plátková
minimálně 33%
Ovocná vrstva
čerstvé nebo i mražené
krystalový cukr
podle chuti
prášková
Na ozdobení
ovoce
jedlé květy

Postup

1

KORPUS
Rozmixujeme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotou vyplníme dno dortové formy o průměru 24 cm a necháme 30 minut v ledničce, aby to ztuhlo.

2

KRÉM
Do větší nádoby dáme krémový sýr a kondenzované slazené mléko a smícháme tyčovým mixérem do jednotné konzistence.

3

Plátkovou želatinu zalijeme 50 ml studené vody. V jiné nádobě přivedeme k varu 250 ml vody a poté ji vylijeme do nádoby s plátkovou želatinou a mícháme, než želatina roztaje.

4

K rozpuštěné želatinu přidáme trochu krémové směsi, zamícháme a poté ji vylijeme ke zbytku krému. Mícháme, dokud nedostaneme jednotnou konzistenci.

5

Vyšleháme smetanu ke šlehání a vmícháme ji do připravené směsi.

6

Dortovou formu se sušenkovým základem vytáhneme z lednice a opatrně do ní vylijeme připravenou směs a opět dáme do lednice na 3 - 4 hodiny.

7

OVOCNÁ VRSTVA
K ovoci přidáme podle chuti krystalový cukr, pomixujeme a pak propasírujeme přes sítko, abychom získali hladkou ovocnou šťávu bez jadérek.

8

Práškovou želatinu namočíme na 5 až 10 minut do 100 ml studené vody, počkáme než nabobtná a mírně ji ohřejeme tak, aby se rozpustila. Smícháme ji s ovocnou šťávou, vylijeme ji na ztuhlou krémovou vrstvu a necháme ztuhnout v lednici minimálně 2 hodiny.

9

OZDOBENÍ
Ztuhlý cheesecake ozdobíme podle fantazie, například celými kousky malin, borůvek a živými květy.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...