Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Nepečený cheesecake liči-maliny

Popis receptu: 

Liči je chuťovo nevýrazné ovocie, ale s malinami vytvorí nezabudnuteľnú kombináciu, ktorá najlepšie vynikne v nepečenej verzii.

Autor: Zdena Solan
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: priemer 25 cm
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Základ:

    200 g kakaových sušienok, napr. Venčeky
    100 g roztopeného masla

    Náplň:

    250 g Philadelphie original
    250 g mascarpone
    1 vyšľahaná smotana
    1 konzerva liči (Kaufland)
    375 g čerstvých malín
    130 g práškového cukru
    9 plátkov želatíny
    kôra z 1 bio limetky

    pár lístkov medovky alebo mäty na ozdobu

Příprava jídla

Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme, postupne prilievame roztopené maslo a miešame, aby vznikla masa, ktorá nebude ani mastná ani priveľmi suchá. Nasypeme ju do tortovej formy, dobre popritláčame a vložíme do mrazničky.

Konzervu precedíme, pár kúskov liči odložíme bokom a zvyšok nahrubo rozmixujeme. Odlejeme si trochu šťavy a namočíme v nej želatínu.

Philadelphiu, mascarpone a cukor vymiešame dohladka, pridáme nastrúhanú limetkovú kôru, rozmixované liči a vyšľahanú smotanu.

Zmäknutú želatínu máličko prihrejeme, aby sa roztopila a napokon ju za stáleho miešania vlejeme do zmesi.

Z mrazničky vyberieme formu so základom, na ktorý nalejeme asi tretinu náplne. Z čerstvých malín si približne za hrsť odložíme a ostatné poukladáme na vrstvu náplne. Prikryjeme ich zvyškom zmesi a povrch uhladíme.

Tortovú formu prikryjeme a uložíme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň vezmeme odložené liči, každé narežeme do kríža, aby vznikol plochý kvietok, ale lupene držali spolu a rozložíme ich na vrch torty. Pridáme maliny a dozdobíme čerstvými lístkami medovky alebo mäty. Samozrejme fantázii sa medze nekladú.

Přidat komentář