Nepečený cheesecake liči-maliny

Nepečený cheesecake liči-maliny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Základ:

200 g kakaových sušienok, napr. Venčeky
100 g roztopeného masla

Náplň:

250 g Philadelphie original
250 g mascarpone
1 vyšľahaná smotana
1 konzerva liči (Kaufland)
375 g čerstvých malín
130 g práškového cukru
9 plátkov želatíny
kôra z 1 bio limetky

pár lístkov medovky alebo mäty na ozdobu

Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme, postupne prilievame roztopené maslo a miešame, aby vznikla masa, ktorá nebude ani mastná ani priveľmi suchá. Nasypeme ju do tortovej formy, dobre popritláčame a vložíme do mrazničky.

Konzervu precedíme, pár kúskov liči odložíme bokom a zvyšok nahrubo rozmixujeme. Odlejeme si trochu šťavy a namočíme v nej želatínu.

Philadelphiu, mascarpone a cukor vymiešame dohladka, pridáme nastrúhanú limetkovú kôru, rozmixované liči a vyšľahanú smotanu.

Zmäknutú želatínu máličko prihrejeme, aby sa roztopila a napokon ju za stáleho miešania vlejeme do zmesi.

Z mrazničky vyberieme formu so základom, na ktorý nalejeme asi tretinu náplne. Z čerstvých malín si približne za hrsť odložíme a ostatné poukladáme na vrstvu náplne. Prikryjeme ich zvyškom zmesi a povrch uhladíme.

Tortovú formu prikryjeme a uložíme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň vezmeme odložené liči, každé narežeme do kríža, aby vznikol plochý kvietok, ale lupene držali spolu a rozložíme ich na vrch torty. Pridáme maliny a dozdobíme čerstvými lístkami medovky alebo mäty. Samozrejme fantázii sa medze nekladú.

Autor: zdenasolan

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit