0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake liči-maliny

Nepečený cheesecake liči-maliny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Základ:

200 g kakaových sušienok, napr. Venčeky
100 g roztopeného masla

Náplň:

250 g Philadelphie original
250 g mascarpone
1 vyšľahaná smotana
1 konzerva liči (Kaufland)
375 g čerstvých malín
130 g práškového cukru
9 plátkov želatíny
kôra z 1 bio limetky

pár lístkov medovky alebo mäty na ozdobu

Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme, postupne prilievame roztopené maslo a miešame, aby vznikla masa, ktorá nebude ani mastná ani priveľmi suchá. Nasypeme ju do tortovej formy, dobre popritláčame a vložíme do mrazničky.

Konzervu precedíme, pár kúskov liči odložíme bokom a zvyšok nahrubo rozmixujeme. Odlejeme si trochu šťavy a namočíme v nej želatínu.

Philadelphiu, mascarpone a cukor vymiešame dohladka, pridáme nastrúhanú limetkovú kôru, rozmixované liči a vyšľahanú smotanu.

Zmäknutú želatínu máličko prihrejeme, aby sa roztopila a napokon ju za stáleho miešania vlejeme do zmesi.

Z mrazničky vyberieme formu so základom, na ktorý nalejeme asi tretinu náplne. Z čerstvých malín si približne za hrsť odložíme a ostatné poukladáme na vrstvu náplne. Prikryjeme ich zvyškom zmesi a povrch uhladíme.

Tortovú formu prikryjeme a uložíme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň vezmeme odložené liči, každé narežeme do kríža, aby vznikol plochý kvietok, ale lupene držali spolu a rozložíme ich na vrch torty. Pridáme maliny a dozdobíme čerstvými lístkami medovky alebo mäty. Samozrejme fantázii sa medze nekladú.

Autor: zdenasolan

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč