Nepečený cheesecake z bílé čokolády

Nepečený cheesecake z bílé čokolády

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do hodiny

Suroviny

Korpus:

300 g máslových sušenek Digestive ( prodává obchodní řetězec Albert)

120 g rozpuštěného másla

Náplň:

125 g sýra Philadelphia

125 g mascarpone 

250 ml smetany ke šlehání 

300 g bílé čokolády ( Milka, Belcolade .... )  

250 g plnotučného měkkého tvarohu v kostce ( ne vanička)

 
 

Sušenky nalámejte do nádoby robota a rozmixujte na drobky. Komínkem ve víku nádoby vlijte máslo a znovu promixujte. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 23 cm vyložte kolečkem pečícího papíru a přeneste na něj vláčnou hmotu z drobků. Obrácenou lžící ji uhlaďte a   vytvořte trochu vyšší okraj. Formu dejte do ledničky.

Tvaroh vložte do cedníku vyloženého čistou utěrkou a nechte cca 30 min. odkapat nebo vsáknout přebytečnou vodu do utěrky.

Čokoládu vložte do ohnivzdorné misky. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Dvakrát, třikrát zamíchejte a pak ji nechte trochu vychladnout.

Smetanu, tvaroh, Philadelphii a mascarpone krátce prošlehejte v misce. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Vlijte na sušenkový základ a dejte do chladničky alespoň na 3 hod. ( nejlépe přes noc) ztuhnout.

Před podáváním odepněte stěny formy, cheesecake sejměte ze dna a ozdobte ušlehanou šlehačkou a jahodami nebo nakrájejte na řezy a podávejte přelité borůvkovou nebo jahodovou omáčkou.

Omáčka na přelití :

Borůvky nebo jahody svařte v kastrůlku s cukrem ( podle potřeby i trochou vody ). Vše pak rozmixujte do hustší omáčky. Nechte vychladnout a při podávání přelijte každou porci zvlášť.

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit