
recept
s Philadelphia
Nepečený cheesecake z bílé čokolády
Tento cheesecake je jednoduchý na přípravu . Zvládne ho opravdu každý.V kombinaci s jahodami a šlehačkou nebo borůvkovou omáčkou je jeho chuť opravdu luxusní.
Ingredience
Korpus:
300 g máslových sušenek Digestive ( prodává obchodní řetězec Albert)
120 g rozpuštěného másla
Náplň:
125 g sýra Philadelphia
125 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
300 g bílé čokolády ( Milka, Belcolade .... )
250 g plnotučného měkkého tvarohu v kostce ( ne vanička)
Příprava jídla
Sušenky nalámejte do nádoby robota a rozmixujte na drobky. Komínkem ve víku nádoby vlijte máslo a znovu promixujte. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 23 cm vyložte kolečkem pečícího papíru a přeneste na něj vláčnou hmotu z drobků. Obrácenou lžící ji uhlaďte a vytvořte trochu vyšší okraj. Formu dejte do ledničky.
Tvaroh vložte do cedníku vyloženého čistou utěrkou a nechte cca 30 min. odkapat nebo vsáknout přebytečnou vodu do utěrky.
Čokoládu vložte do ohnivzdorné misky. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Dvakrát, třikrát zamíchejte a pak ji nechte trochu vychladnout.
Smetanu, tvaroh, Philadelphii a mascarpone krátce prošlehejte v misce. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Vlijte na sušenkový základ a dejte do chladničky alespoň na 3 hod. ( nejlépe přes noc) ztuhnout.
Před podáváním odepněte stěny formy, cheesecake sejměte ze dna a ozdobte ušlehanou šlehačkou a jahodami nebo nakrájejte na řezy a podávejte přelité borůvkovou nebo jahodovou omáčkou.
Omáčka na přelití :
Borůvky nebo jahody svařte v kastrůlku s cukrem ( podle potřeby i trochou vody ). Vše pak rozmixujte do hustší omáčky. Nechte vychladnout a při podávání přelijte každou porci zvlášť.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Bohumila Bodláková
19. Březen 2018 17:16