Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený dort s čokoládou a lískovými oříšky

Tenhle dort je dokonalou oslavou oblíbené kombinace – čokolády a lískových oříšků. Rozmazlete své smysly kouskem sladkého nebe.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Dort Italská

Ingredience

    • 200 g sušenek s lískovými oříšky a čokoládou, nalámaných na kusy
    • 75 g rozpuštěného másla
    • 200 g mléčné čokolády (37 % kakaa)
    • 200 g tmavé čokolády (70% kakaa)
    • 200 ml smetany ke šlehání (40%)
    • 2 lžíce tekuté glukózy (k dostání v potřebách pro cukráře) nebo světlého kukuřičného sirupu
    • 4 lžíce lískooříškového likéru (Frangelico)
    • 100 g lískových oříšků, nasucho opražených a nasekaných

    NA LIKÉROVOU ŠLEHAČKU

    • 200 ml smetany ke šlehání (40%)
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 2–3 lžíce lískooříškového likéru (Frangelico)

Příprava jídla

Sušenky rozmixujte v robotu (nebo je dejte do uzavíratelného sáčku a rozdrťte válečkem). Drť smíchejte s rozpuštěným máslem a upěchujte na dno rozevírací dortové formy o průměru 20 cm. Dejte na 30 minut do lednice.

2 Oba druhy čokolády, smetanu a glukózu rozehřejte v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě (v několika krátkých intervalech). Vmíchejte likér a nechte zchladnout. Směs vlijte na sušenkový základ, uhlaďte a dejte přes noc do lednice.

3 Potom vyjměte dort z formy a vršek a boky obalte v sekaných oříšcích, můžete je do náplně lehce zatlačit.

Na likérovou šlehačku ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a likérem do měkkých špiček. Podávejte jako doplněk k dortu.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlovo-citronový koláč

Granita z černých třešní

Zmrzlina se sušenkami amaretti

Panna cotta z mléčné kávy s espresso sirupem

Broskve a maliny pošírované v proseccu

Přidat komentář