Suroviny
Postup
V libovolné formě (já používám kruhovou o průměru 26 cm) vyložíme dno a boky potravinovou fólií.
V takto vyložené fólii vyskládáme na dno 1/2 piškotů, mohou zůstat i menší mezery. Na piškoty rozložíme polovinu rozkrájených, umytých jahod. Vše zalijeme směsí z 1,5 až 2 zakysaných smetan smíchaných s 1 vanilkovým cukrem. Směs osladíme podle vlastní chuti méně či více, rozetřeme ji stěrkou po celé ploše.
Celý postup opakujeme ještě jednou, vrstva piškotů, jahod a smetany. Na závěr můžeme poslední vrstvu smetany ozdobit podélně rozkrájenými jahodami.
Takto připravený dort přikryjeme potravinovou fólii a dáme vychladit. Nejlepší je na druhý den, kdy se všechny chutě promísí, bohužel u nás málokdy vydrží tak dlouho. Dort z formy nevyjímáme, krájíme ho přímo v ní, tím, že ji máme vyloženou si ji nepoškodíme. Přeji dobrou chuť!
Foto ilustračné, zdroj: Pexels.com