Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 34
Do 30 minut Velmi snadné 6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2031 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 347 g
Tuky 49 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý nepečený dort z piškotů a zakysané smetany je rychlý letní dezert, který zvládnete připravit i s dětmi. Můžete do něj přidat čerstvé jahody, stejně jako to udělala naše čtenářka, která se s námi o recept na nepečený dort podělila. Místo jahod vyzkoušejte i jiné čerstvé ovoce, nebo mimo sezónu kompotované. Do zakysané smetany zkuste zamíchat nastrouhanou čokoládu nebo celý dort posypat oříšky.

Suroviny

lze nahradit i jiným sezónním ovocem, např. meruňky, maliny, borůvky
až 4 kelímky

Postup

1

Libovolnou formu (já používám kruhovou o průměru 26 cm) vyložte dno i boky potravinovou fólií.

2

Do takto vyložené formy vyskládejte na dno polovinu piškotů, mohou zůstat i menší mezery. Na piškoty rozložte polovinu rozkrájených, umytých jahod. Vše zalijte směsí z 1,5–2 zakysaných smetan smíchaných s 1 vanilkovým cukrem. Směs oslaďte podle vlastní chuti. Rozetřete ji stěrkou po celé ploše a uhlaďte.

3

Celý postup opakujeme ještě jednou, tedy vrstva piškotů, jahod a smetany. Na závěr můžete poslední vrstvu smetany ozdobit podélně rozkrájenými jahodami.

4

Takto připravený dort přikryjte potravinovou fólií a dejte vychladit. Nejlepší je až druhý den, kdy se všechny chutě promísí. Buď dort z formy vyndejte, nebo krájejte přímo v ní. Protože je vyložená fólií, nepoškodíte ji.

Foto ilustračné, zdroj: Pexels.com

Autor: adriana1

Apetit magazín