Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Nepečený mangovo-kokosový cheesecake

Nepečený mangovo-kokosový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:

2 x balení BeBe sušenek

130 g másla

Základní krém:

500 g mascarpone

3 x 125 g sýru Philadelphia

400 g zakysané smetany

100 g cukru moučka

3 lžičky vanilkového aroma

Kokosový krém:

1 x plechovka kokosového krému (400 ml)

15 g želatiny v prášku

Mangový krém:

cca 500 g manga

šťáva z 1/2 citronu

špetka kardamomu (cca 1/4 lžičky)

špetka skořice (cca 1/4 lžičky)

15 g želatiny v prášku

Marinované mango:

cca 200 g manga dovnitř dortu a na ozdobu

na tenké plátky nakrájené mango na ozdobu

šťáva z 1/2 citronu

špetka skořice

špetka kardamomu

3 lžíce cukru moučka

Na ozdobu:

plechovka kompotovaného manga

vrchovatá lžička kukuřičného škrobu

borůvky

 

 

 

1. Nejdříve si připravíme mango dovnitř dortu a na ozdobu. Cca 200 g manga nakrájíme na kostičky a zbytek manga (cca 200 g) na tenké plátky. Vložíme do mísy, zalijeme šťávou z  citronu a smícháme s přibližně 3 lžícemi moučkového cukru a špetkou skořice a kardamomu. Necháme odležet pár hodin, ale ideálně přes noc.

2. Na sušenkový základ rozdrobíme sušenky a promícháme s rozpuštěným máslem a poté napěchujeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem.

3. Poté si připravíme krémy. Ve velké míse smícháme philadelphie, mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkové aroma. Do jiné misky odebereme zhruba polovinu krému.

Na mangový krém necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody a rozmixujeme cca 500 g zralého manga s citronovou šťávou a přimícháme do krému spolu s kořením, které dáme spíše podle chuti. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a důkladně zamícháme do mangového krému.

Na kokosový krém smícháme s druhou polovinou krému plechovku kokosového mléka a také necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a poté důkladně zamícháme do kokosového krému.

4. Na sušenkový základ navrstvíme mangový krém, na něj poklademe na kostičky nakrájené mango, které jsme macerovali, a nakonec opatrně navrstvíme kokosový krém. Dáme pořádně vychladit do lednice.

5. Nakonec ozdobíme dle fantazie. Já jsem rozmixovala kompotované mango i se šťávou. Pyré jsem propasírovala a zahřála k varu a poté jsem přidala vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Nechala jsem lehce zchladnout a poté jsem jej rozetřela na dort. Dozdobila jsem plátky macerovaného manga, zbylým kokosovým krémem, kostičkami macerovaného manga a borůvkami.

Něco navíc:

1. Koření do dortu není třeba přidávat pokud nechcete, dortu to dodá chuť navíc, ale ne každému to může vyhovovat.

2. Pro výraznější kokosovou chuť můžete přidat do kokosového krému ještě navíc trochu strouhaného kokosu.

 

 

Autor: dáduš

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit