0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený mangovo-kokosový cheesecake

Nepečený mangovo-kokosový cheesecake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:

2 x balení BeBe sušenek

130 g másla

Základní krém:

500 g mascarpone

3 x 125 g sýru Philadelphia

400 g zakysané smetany

100 g cukru moučka

3 lžičky vanilkového aroma

Kokosový krém:

1 x plechovka kokosového krému (400 ml)

15 g želatiny v prášku

Mangový krém:

cca 500 g manga

šťáva z 1/2 citronu

špetka kardamomu (cca 1/4 lžičky)

špetka skořice (cca 1/4 lžičky)

15 g želatiny v prášku

Marinované mango:

cca 200 g manga dovnitř dortu a na ozdobu

na tenké plátky nakrájené mango na ozdobu

šťáva z 1/2 citronu

špetka skořice

špetka kardamomu

3 lžíce cukru moučka

Na ozdobu:

plechovka kompotovaného manga

vrchovatá lžička kukuřičného škrobu

borůvky

 

 

 

1. Nejdříve si připravíme mango dovnitř dortu a na ozdobu. Cca 200 g manga nakrájíme na kostičky a zbytek manga (cca 200 g) na tenké plátky. Vložíme do mísy, zalijeme šťávou z  citronu a smícháme s přibližně 3 lžícemi moučkového cukru a špetkou skořice a kardamomu. Necháme odležet pár hodin, ale ideálně přes noc.

2. Na sušenkový základ rozdrobíme sušenky a promícháme s rozpuštěným máslem a poté napěchujeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem.

3. Poté si připravíme krémy. Ve velké míse smícháme philadelphie, mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkové aroma. Do jiné misky odebereme zhruba polovinu krému.

Na mangový krém necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody a rozmixujeme cca 500 g zralého manga s citronovou šťávou a přimícháme do krému spolu s kořením, které dáme spíše podle chuti. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a důkladně zamícháme do mangového krému.

Na kokosový krém smícháme s druhou polovinou krému plechovku kokosového mléka a také necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a poté důkladně zamícháme do kokosového krému.

4. Na sušenkový základ navrstvíme mangový krém, na něj poklademe na kostičky nakrájené mango, které jsme macerovali, a nakonec opatrně navrstvíme kokosový krém. Dáme pořádně vychladit do lednice.

5. Nakonec ozdobíme dle fantazie. Já jsem rozmixovala kompotované mango i se šťávou. Pyré jsem propasírovala a zahřála k varu a poté jsem přidala vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Nechala jsem lehce zchladnout a poté jsem jej rozetřela na dort. Dozdobila jsem plátky macerovaného manga, zbylým kokosovým krémem, kostičkami macerovaného manga a borůvkami.

Něco navíc:

1. Koření do dortu není třeba přidávat pokud nechcete, dortu to dodá chuť navíc, ale ne každému to může vyhovovat.

2. Pro výraznější kokosovou chuť můžete přidat do kokosového krému ještě navíc trochu strouhaného kokosu.

 

 

Autor: dáduš

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit