Nepečený mangovo-kokosový cheesecake

Nepečený mangovo-kokosový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:

2 x balení BeBe sušenek

130 g másla

Základní krém:

500 g mascarpone

3 x 125 g sýru Philadelphia

400 g zakysané smetany

100 g cukru moučka

3 lžičky vanilkového aroma

Kokosový krém:

1 x plechovka kokosového krému (400 ml)

15 g želatiny v prášku

Mangový krém:

cca 500 g manga

šťáva z 1/2 citronu

špetka kardamomu (cca 1/4 lžičky)

špetka skořice (cca 1/4 lžičky)

15 g želatiny v prášku

Marinované mango:

cca 200 g manga dovnitř dortu a na ozdobu

na tenké plátky nakrájené mango na ozdobu

šťáva z 1/2 citronu

špetka skořice

špetka kardamomu

3 lžíce cukru moučka

Na ozdobu:

plechovka kompotovaného manga

vrchovatá lžička kukuřičného škrobu

borůvky

 

 

 

1. Nejdříve si připravíme mango dovnitř dortu a na ozdobu. Cca 200 g manga nakrájíme na kostičky a zbytek manga (cca 200 g) na tenké plátky. Vložíme do mísy, zalijeme šťávou z  citronu a smícháme s přibližně 3 lžícemi moučkového cukru a špetkou skořice a kardamomu. Necháme odležet pár hodin, ale ideálně přes noc.

2. Na sušenkový základ rozdrobíme sušenky a promícháme s rozpuštěným máslem a poté napěchujeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem.

3. Poté si připravíme krémy. Ve velké míse smícháme philadelphie, mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkové aroma. Do jiné misky odebereme zhruba polovinu krému.

Na mangový krém necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody a rozmixujeme cca 500 g zralého manga s citronovou šťávou a přimícháme do krému spolu s kořením, které dáme spíše podle chuti. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a důkladně zamícháme do mangového krému.

Na kokosový krém smícháme s druhou polovinou krému plechovku kokosového mléka a také necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a poté důkladně zamícháme do kokosového krému.

4. Na sušenkový základ navrstvíme mangový krém, na něj poklademe na kostičky nakrájené mango, které jsme macerovali, a nakonec opatrně navrstvíme kokosový krém. Dáme pořádně vychladit do lednice.

5. Nakonec ozdobíme dle fantazie. Já jsem rozmixovala kompotované mango i se šťávou. Pyré jsem propasírovala a zahřála k varu a poté jsem přidala vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Nechala jsem lehce zchladnout a poté jsem jej rozetřela na dort. Dozdobila jsem plátky macerovaného manga, zbylým kokosovým krémem, kostičkami macerovaného manga a borůvkami.

Něco navíc:

1. Koření do dortu není třeba přidávat pokud nechcete, dortu to dodá chuť navíc, ale ne každému to může vyhovovat.

2. Pro výraznější kokosovou chuť můžete přidat do kokosového krému ještě navíc trochu strouhaného kokosu.

 

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit