Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Nepečený mangovo-kokosový cheesecake

Popis receptu: 

Tento cheesecake jsem dělala k příležitosti rodinné oslavy a úspěch byl velký. Exotickou mangovou vrstvu lehce ovoněnou skořicí a kardamomem krásně zjemňuje kokosová vrstva a to navíc doplňují kousky šťavňatého kořeněného manga. 

 

Autor: Daniela Kotrsová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 1 dortová forma
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sušenkový základ:

    2 x balení BeBe sušenek

    130 g másla

    Základní krém:

    500 g mascarpone

    3 x 125 g sýru Philadelphia

    400 g zakysané smetany

    100 g cukru moučka

    3 lžičky vanilkového aroma

    Kokosový krém:

    1 x plechovka kokosového krému (400 ml)

    15 g želatiny v prášku

    Mangový krém:

    cca 500 g manga

    šťáva z 1/2 citronu

    špetka kardamomu (cca 1/4 lžičky)

    špetka skořice (cca 1/4 lžičky)

    15 g želatiny v prášku

    Marinované mango:

    cca 200 g manga dovnitř dortu a na ozdobu

    na tenké plátky nakrájené mango na ozdobu

    šťáva z 1/2 citronu

    špetka skořice

    špetka kardamomu

    3 lžíce cukru moučka

    Na ozdobu:

    plechovka kompotovaného manga

    vrchovatá lžička kukuřičného škrobu

    borůvky

     

     

     

Příprava jídla

1. Nejdříve si připravíme mango dovnitř dortu a na ozdobu. Cca 200 g manga nakrájíme na kostičky a zbytek manga (cca 200 g) na tenké plátky. Vložíme do mísy, zalijeme šťávou z  citronu a smícháme s přibližně 3 lžícemi moučkového cukru a špetkou skořice a kardamomu. Necháme odležet pár hodin, ale ideálně přes noc.

2. Na sušenkový základ rozdrobíme sušenky a promícháme s rozpuštěným máslem a poté napěchujeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem.

3. Poté si připravíme krémy. Ve velké míse smícháme philadelphie, mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkové aroma. Do jiné misky odebereme zhruba polovinu krému.

Na mangový krém necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody a rozmixujeme cca 500 g zralého manga s citronovou šťávou a přimícháme do krému spolu s kořením, které dáme spíše podle chuti. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a důkladně zamícháme do mangového krému.

Na kokosový krém smícháme s druhou polovinou krému plechovku kokosového mléka a také necháme pár minut nabobtnat 15 g želatiny ve 4 lžících vody. Želatinu rozpustíme, promícháme s pár lžícemi krému a poté důkladně zamícháme do kokosového krému.

4. Na sušenkový základ navrstvíme mangový krém, na něj poklademe na kostičky nakrájené mango, které jsme macerovali, a nakonec opatrně navrstvíme kokosový krém. Dáme pořádně vychladit do lednice.

5. Nakonec ozdobíme dle fantazie. Já jsem rozmixovala kompotované mango i se šťávou. Pyré jsem propasírovala a zahřála k varu a poté jsem přidala vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody. Nechala jsem lehce zchladnout a poté jsem jej rozetřela na dort. Dozdobila jsem plátky macerovaného manga, zbylým kokosovým krémem, kostičkami macerovaného manga a borůvkami.

Něco navíc:

1. Koření do dortu není třeba přidávat pokud nechcete, dortu to dodá chuť navíc, ale ne každému to může vyhovovat.

2. Pro výraznější kokosovou chuť můžete přidat do kokosového krému ještě navíc trochu strouhaného kokosu.

 

 

Přidat komentář