Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Newyorská jablečná buchta s bourbonem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 41
Do 75 minut Velmi snadné Pro 8-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5776 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 736 g
Tuky 194 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept jsme převzali od ‚Jablečného sdružení‘ státu New York. Jeho členové moučník naprosto zbožňují a tvrdí, že se množství bourbonu v něm nemáme bát. Nebojíme se! V nouzi (nebo pro děti) ho však lze nahradit jablečnou šťávou či cidrem francouzského typu. Teď už víte vše potřebné, abyste si newyorskou jablečnou buchtu s bourbonem mohli upéct i doma.

Související recepty

Suroviny

zbavená jádřinců, oloupaná a nakrájená na kostičky
bourbon 250 ml
slunečnicový olej 125 ml
+ na vymazání formy
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
mandle sekané 70 g
nasekané nahrubo
podle potřeby
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Lehce vymažte obdélníkovou formu o velikosti cca 23 x 33 cm.

2

Jablka dejte do mísy a přelijte bourbonem, zakryjte a za občasného promíchání nechte macerovat.

3

Mezitím ve střední míse prošlehejte cukr, olej a vejce. Do jiné mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, špetku soli a perníkové koření.

4

Vmíchejte mandle, pak vaječnou směs a nakonec jablka i s bourbonem. Podle potřeby přilijte mléko, aby vzniklo hladké těsto podobné tomu na muffiny (nám jablka vsákla všechen bourbon).

5

Těsto rozetřete do připravené formy a pečte 50–55 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě, doplněné šlehačkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

17.09.2016 23:18

Koláč je výborný ;-) Možná bych tak o třetinu ubrala cukru,ale možná to bylo použitím medového bourbonu, který je sladší.

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...