0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Newyorská jablečná buchta s bourbonem

Newyorská jablečná buchta s bourbonem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Newyorská jablečná buchta s bourbonem

4.2/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5776 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 736 g
Tuky 194 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept jsme převzali od ‚Jablečného sdružení‘ státu New York. Jeho členové moučník naprosto zbožňují a tvrdí, že se množství bourbonu v něm nemáme bát. Nebojíme se! V nouzi (nebo pro děti) ho však lze nahradit jablečnou šťávou či cidrem francouzského typu.

Suroviny

slunečnicový olej 125 ml
+ na vymazání formy
zbavená jádřinců, oloupaná a nakrájená na kostičky
bourbon 250 ml
krupicový cukr 2 hrnky
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda ½ ČL
sůl 1 špetka
perníkové koření 3 ČL
mandle sekané 70 g
nasekané nahrubo
mléko
podle potřeby
ušlehaná, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C. Lehce vymažte obdélníkovou formu o velikosti cca 23x33cm.

2

Jablka dejte do mísy a přelijte bourbonem, zakryjte a za občasného promíchání nechte macerovat.

3

Mezitím ve střední míse prošlehejte cukr, olej a vejce. Do jiné mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, špetku soli a perníkové koření. Vmíchejte mandle, pak vaječnou směs a nakonec jablka i s bourbonem. Podle potřeby přilijte mléko, aby vzniklo hladké těsto podobné tomu na muffiny (nám jablka vsákla všechen bourbon).

4

Těsto rozetřete do připravené formy a pečte 50–55 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě, doplněné šlehačkou. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

Libuše Mrvíková

Koláč je výborný ;-) Možná bych tak o třetinu ubrala cukru,ale možná to bylo použitím medového bourbonu, který je sladší.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč