Nejlépe je efekt dlouhého pečení znát na mase, které se nakonec rozpadne na vlákénka plná šťávy; oddělte je vidličkou.
Suroviny
Na maso
cibule
2
ks
oloupaná, nakrájená
česnek
½
ks
nadrcené stroužky i se slupkou
tymián
3
snítky
1
ks
vepřové ramínko váha cca 1,5 kg
fenykl
1
PL
drcený
sůl mořská
½
PL
olivový olej
víno bílé
350
ml
300
ml
drubeží vývar lze nahradit zeleninovým vývarem
K podáváni
v páře podušená
fazolky zelené
vařené strakaté
1. Troubu předehřejte na maximum. Cibuli, česnek a tymián dejte do pekáče. Navrch posaďte maso, potřete je olejem a ‚vmasírujte‘ do něj fenykl a sůl. Pečte asi půl hodiny, aby maso chytilo barvu; teplotu pak snižte na 120 °C a zakryté pečte devět až dvanáct hodin.
2. Vlijte do pekáče všechno víno a vložte ještě na hodinu do trouby. Maso pak vyjměte, zeleninu v pekáči rozmačkejte, abyste získali základ omáčky. Vlijte vývar a na sporáku omáčku krátce povařte dohusta. Maso rozdělené na kousky podávejte s podušenou kapustou, fazolkami a hustou šťávou.
2. Vlijte do pekáče všechno víno a vložte ještě na hodinu do trouby. Maso pak vyjměte, zeleninu v pekáči rozmačkejte, abyste získali základ omáčky. Vlijte vývar a na sporáku omáčku krátce povařte dohusta. Maso rozdělené na kousky podávejte s podušenou kapustou, fazolkami a hustou šťávou.
Komentáře
Anonym
30.01.2008 09:16
Apetit 3/07