Noční vepřové s fazolemi

Noční vepřové s fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 436 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 41 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlépe je efekt dlouhého pečení znát na mase, které se nakonec rozpadne na vlákénka plná šťávy; oddělte je vidličkou.

Suroviny

Na maso
cibule 2 ks
oloupaná, nakrájená
česnek 0.5 ks
nadrcené stroužky i se slupkou
tymián 3 snítky
1 ks
vepřové ramínko váha cca 1,5 kg
fenykl 1 PL
drcený
sůl mořská 0.5 PL
olivový olej
víno bílé 350 ml
300 ml
drubeží vývar lze nahradit zeleninovým vývarem
K podáváni
kapusta
v páře podušená
fazolky zelené
vařené strakaté
1.  Troubu předehřejte na maximum. Cibuli, česnek a tymián dejte do pekáče. Navrch posaďte maso, potřete je olejem a ‚vmasírujte‘ do něj fenykl a sůl. Pečte asi půl hodiny, aby maso chytilo barvu; teplotu pak snižte na 120 °C a zakryté pečte devět až dvanáct hodin.

2.  Vlijte do pekáče všechno víno a vložte ještě na hodinu do trouby. Maso pak vyjměte, zeleninu v pekáči rozmačkejte, abyste získali základ omáčky. Vlijte vývar a na sporáku omáčku krátce povařte dohusta. Maso rozdělené na kousky podávejte s podušenou kapustou, fazolkami a hustou šťávou.

Komentáře

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit