Maso, které nemusíte hlídat, se upeče během vašeho nočního odpočinku. Efekt dlouhého pečení je na nejviditělnějí, když se maso bez většího úsilí rozpadne na vlákna.
Suroviny
Na maso
cibule
2
ks
česnek
½
palice
tymián
3
snítky
vepřové maso
1,5
kg
ramínko
fenykl
1
PL
drcený
sůl mořská
½
PL
olivový olej
víno bílé
350
ml
vývar kuřecí
300
ml
K podáváni
podušená v páře
nebo strakaté
Postup
1
Troubu předehřejte na maximum. Pokrájenou ibuli, podrcený česnek a tymián dejte do pekáče. Navrch posaďte maso, potřete je olejem a ‚vmasírujte‘ do něj fenykl a sůl. Pečte asi půl hodiny, aby maso chytilo barvu; teplotu pak snižte na 120 °C a zakryté pečte devět až dvanáct hodin.
2
Vlijte do pekáče všechno víno a vložte ještě na hodinu do trouby. Maso pak vyjměte, zeleninu v pekáči rozmačkejte, abyste získali základ omáčky. Vlijte vývar a na sporáku omáčku krátce povařte dohusta. Maso rozdělené na kousky podávejte s podušenou kapustou, fazolkami a hustou šťávou.
Komentáře