Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Noční vepřové s fazolemi
Noční vepřové s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Noční vepřové s fazolemi

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než dvě hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 49 g
Tuky 181 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso, které nemusíte hlídat, se upeče během vašeho nočního odpočinku. Efekt dlouhého pečení je na nejviditělnějí, když se maso bez většího úsilí rozpadne na vlákna.

Suroviny

Na maso
česnek ½ palice
tymián 3 snítky
ramínko
drcený
sůl mořská ½ PL
olivový olej
vývar kuřecí 300 ml
K podáváni
podušená v páře

Postup

1

Troubu předehřejte na maximum. Pokrájenou ibuli, podrcený česnek a tymián dejte do pekáče. Navrch posaďte maso, potřete je olejem a ‚vmasírujte‘ do něj fenykl a sůl. Pečte asi půl hodiny, aby maso chytilo barvu; teplotu pak snižte na 120 °C a zakryté pečte devět až dvanáct hodin.

2

Vlijte do pekáče všechno víno a vložte ještě na hodinu do trouby. Maso pak vyjměte, zeleninu v pekáči rozmačkejte, abyste získali základ omáčky. Vlijte vývar a na sporáku omáčku krátce povařte dohusta. Maso rozdělené na kousky podávejte s podušenou kapustou, fazolkami a hustou šťávou.

Komentáře

30.01.2008 09:16
Recept se nachází v č.3/07, str.41

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...