Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noky s houbami a medailonky z panenky

V září se vracejí každodenní otázky, které souvisejí se začleněním do pravidelného režimu: co bude k večeři, co zítra s sebou do práce a co dát dětem k svačině do školy? Máme pro vás odpověd v podobě noků s panenkou, které budou večer chutnat celé rodině, a ještě z nich připravíte oběd na druhý den.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Maso

Ingredience

    • 1 vepřová panenka, nakrájená na plátky
    • olivový olej podle potřeby
    • 3 lžíce másla
    • 400 g čerstvých lesních hub (můžete použít i krémové hnědé žampiony)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1–2 stroužky česneku, nadrobno
    • 100 ml suchého bílého vína
    • 2 lžičky nasekaných lístků tymiánu + celé snítky na ozdobení
    • 500 g koupených bramborových noků
    • nastrouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Plátky panenky rozložte na prkénko, osolte je a opepřete a potřete olejem z obou stran. Takto je nechte marinovat, dokud nepřipravíte houby a noky.

2 Ve velké hluboké pánvi na středním plameni rozpusťte 1 lžíci másla. Přidejte nakrájené houby, osolte a opepřete, ztlumte a pak zvolna za občasného míchání opékejte asi 8 minut, houby zhnědnou a změknou. Přisypte šalotku a česnek a míchejte dál, až bude šalotka průsvitná, asi 2 minuty. Zvyšte plamen, přidejte víno a tymián. Zakryjte poklicí a duste, aby se tekutina téměř odvařila, bude to trvat asi 10 minut.

3 Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, vhoďte noky a vařte podle návodu na obalu. Potom je slijte a vložte do pánve s hotovými houbami. Vše promíchejte se zbývajícím máslem, ochutnejte a dolaďte solí a pepřem. Zakryjte a udržujte teplé.

4 Steakovou nebo grilovací pánev rozpalte tak, aby se z ní kouřilo. Vložte připravené medailonky a opékejte z každé strany asi minutu. Chvíli pro otočení masa poznáte podle toho, že se přestane lepit ke dnu pánve. Hotové medailonky nechte odpočívat na čistém prkénku. Nandejte noky na talíře, posypte je parmazánem, doplňte medailonky z panenky, ozdobte tymiánem a podávejte.

OBĚD DO KANCELÁŘE: 

Listové taštičky s houbovou směsí
Troubu předehřejte na 200°C. Z vyváleného plátu listového těsta vykrájejte čtverce o hraně cca 10cm. Na každý dejte cca 1 lžíci vychladlé směsi noků a hub z předchozího receptu. Pokud vám zbyly medailonky, přidejte i kousky masa. Uzavřete tak, že spojíte protilehlé vrcholy, čímž vzniknou rovnostranné trojúhelníky. Spoje důkladně přitiskněte, trojhránky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová papriková polévka s fazolemi

Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Česnekové kuřecí špízky s jogurtovým dipem

Rizoto s gorgonzolou a vlašskými ořechy

Houby v kuchyni

Přidat komentář