Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noky s hráškem, mátou a mandlemi

Stejně skvělá jako k bramborovým nokům bude mátovo-hrášková omáčka i k nokům z ricotty nebo k novým bramborám.

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Opékání 0:25
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 120 ml panenského olivového oleje + na opékání
    • 1 pórek, omytý a nakrájený nadrobno
    • sůl (cca 1/2 lžičky) a čerstvě mletý pepř
    • 450 g mraženého hrášku, prolitého v cedníku horkou vodou a okapaného
    • 500 g kupovaných bramborových noků
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
    • 100 g neloupaných mandlí, nasucho opražených dokřupava
    • 20 g parmazánu, nastrouhaného najemno + k podávání
    • 1 menší svazek máty + na ozdobení
    • kůra a šťáva z 1 velkého citronu
    • 250 g (1 kelímek) ricotty

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku s těžkým dnem na mírném až středním ohni rozehřejte pár lžic olivového oleje a za občasného míchání opékejte pórek 15–20 minut. Osolte a opepřete a vsypte 350 g hrášku. Míchejte další minutu či dvě, aby se hrášek prohřál. Odstavte. Mezitím uvařte noky podle návodu na obalu.

2 V robotu, mixéru či sekáčku rozsekejte dohladka zbývající hrášek s česnekem, 60 g mandlí, 20 g parmazánu, mátovými lístky, citronovou šťávou a 120 ml olivového oleje. Dolaďte solí, pepřem či citronem. Odložte.

3 Scezené noky vmíchejte do hrášku s pórkem a prohřejte na středním ohni. Přidejte trochu mátovo-hráškové omáčky a prohřívejte 1–2 minuty. (Omáčku nejspíš nespotřebujete všechnu – druhý den je skvělá k těstovinám.)

4 Podávejte rozdělené do misek nebo na talíře, s rozdrobenou ricottou, posypané citronovou kůrou, dalšími mátovými lístky, podrcenými či nasekanými zbylými mandlemi a dalším parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka s rýží

Vepřové klobásky se špenátem a česnekovo-kaparovými bramborami

Slaný koláč s kuřecím masem a sýrem brie

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

REKLAMA

Přidat komentář