Noky s omáčkou arrabbiata

Noky s omáčkou arrabbiata

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (21)
Do 20 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 213 g
Tuky 18 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ trocha na polití noků
cibule 0.5 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
pokrájený
chilli paprička 1 ks
zelená, bez semínek, nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
krupicový cukr 1 ČL
rajčata 3 ks
sůl
pepř
mletý, čerstvý
gnocchi bramborové 0.5 kg
1.  V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm opečte cibuli a česnek. Přidejte chilli papričku, vinný ocet, cukr a necelou minutu míchejte. Pak přisypte pokrájená rajčata a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

2.  Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem. Podávejte přelité omáčkou arrabbiata.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit