Nudle s křupavou zeleninou na asijský způsob jsou skvělým bezmasým jídlem pro dva. Pokud zrovna nemáte parťáka, který by s vámi tyto luxusní čínské nudle jedl, uložte si druhou porci do krabičky a uchovejte v lednici. Druhý den si stejný gastronomický zážitek užijete znovu a bez práce. Skleněné nudle se zeleninou jsou pestrá pochoutka nejen pro vegetariány.
Suroviny
Postup
Široké nudle spařte, nechte nasáknout studenou vodou nebo uvařte – podle návodu na obalu.
Na oleji ve woku či velké pánvi smažte čtyři minuty papriku, mrkev a česnek. Přihoďte zbylou zeleninu i jedlé kaštany a smažte ještě pár minut, aby zelenina změkla. Vmíchejte harissu a pomerančovou kůru i šťávu.
Na závěr přidejte nudle a promíchejte je se zeleninou, aby se prohřály a obalily ve šťávě. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Osmažené kaštany dodají jídlu příjemnou křupavost, důstojně je ale nahradí poctivá hrst opražených oříšků kešu.