
Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós csusza)
Jednoduché jídlo, které můžete podávat jako přílohu, ale obstojí i samo o sobě. Je to jen pár ingrediencí, jejichž kombinace vás nadchne natolik, že to budete chtít vařit a jíst pořád.
Vydání: 2018/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 250 g čerstvých širokých nudlí (viz Něco navíc)
- 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- 250 ml zakysané smetany
- 250 g jemného drobivého tvarohu (nejvíce se nám osvědčil Olešnický)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžička mleté papriky (nejlépe uzené), na posypání
Příprava jídla
1 Nudle uvařte v osolené vodě. Slaninu opražte dokřupava, vyjměte a dejte do misky, tuk ponechte v pánvi. Nudle slijte a vložte do pánve k tuku, přidejte nasekaný česnek a opékejte, nebojte se některé nudle opéct dokřupava. Přidejte zakysanou smetanu, tvaroh, osolte, opepřete a promíchejte. Posypte slaninou, červenou mletou paprikou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé široké nudle, kupte čerstvé lasagne a překrájejte je podélně na široké nudle.
Přidat komentář