Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nudle se slaninou, zakysanou smetanou a tvarohem (Túrós czusza)

Jednoduché jídlo, které můžete podávat jako přílohu, ale obstojí i samo o sobě. Je to jen pár ingrediencí, jejichž kombinace vás nadchne natolik, že to budete chtít vařit a jíst pořád.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 250 g čerstvých širokých nudlí (viz Něco navíc)
    • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 250 ml zakysané smetany
    • 250 g jemného drobivého tvarohu (nejvíce se nám osvědčil Olešnický)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička mleté papriky (nejlépe uzené), na posypání

Příprava jídla

1 Nudle uvařte v osolené vodě. Slaninu opražte dokřupava, vyjměte a dejte do misky, tuk ponechte v pánvi. Nudle slijte a vložte do pánve k tuku, přidejte nasekaný česnek a opékejte, nebojte se některé nudle opéct dokřupava. Přidejte zakysanou smetanu, tvaroh, osolte, opepřete a promíchejte. Posypte slaninou, červenou mletou paprikou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete čerstvé široké nudle, kupte čerstvé lasagne a překrájejte je podélně na široké nudle.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tataráček & hranolky

Vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem

Pečený plněný lilek

Burek s bramborovou náplní a mátovým dipem

Přidat komentář