Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nudlový ,švédský stůl'
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1691 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 207 g
Tuky 44 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept vznikl po návštěvě čínské restaurace. Děti byly nadšené, když si mohly dětskými tyčinkami naložit jídlo, na jaké mají chuť. Navíc toho takhle snědí o dost víc, než kdyby dostaly celé jídlo najednou jako obvykle…

Související recepty

Suroviny

vejce 1 ks
prošlehané
sůl
strouhanka 50 g
nudle soba 200 g
olivový olej 2 PL
jarní cibulka 4 ks
pokrájená
okurka ½ ks
mrkev 1 ks
na namáčení

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Proužky masa ponořte do našlehaného osoleného vejce a obalte je ve strouhance. Obalené maso položte na plech a dejte ho na patnáct až dvacet minut do trouby, aby se propeklo a lákavě zezlátlo.

2

Mezitím uvařte nudle podle návodu na obalu. Slijte je, zakápněte olivovým olejem a smíchejte s jarní cibulkou. Škrabkou na zeleninu nastrouhejte z okurky a mrkve tenké plátky. Nudle, okurku a mrkev rozložte na servírovací talíře a přidejte k nim pár opečených kousků kuřecího nebo vepřového masa.

3

Omáčku nalijte do mističky a postavte na talíř. Dětem dovolte, aby si nabíraly, na co mají zrovna chuť.

Komentáře

18.03.2008 15:13
Recept se nachází v č.2/07, str.28

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...