Obalovaný pstruh se sauce vierge

Obalovaný pstruh se sauce vierge

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 112 g
Cukr 138 g
Tuky 139 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sauce vierge (doslova ,panenská omáčka‘) patří mezi moderní francouzskou klasiku. Podává se studená i teplá, často k mořským rybám, popřípadě k těstovinám.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 3 PL
osolená, opepřená
vejce 1 ks
worcesterská omáčka
strouhanka panko 100 g
lze nahradit kukuřičnou
pstruh 4 ks
bez kůže
rostlinný olej
na smažení
sůl vločková
brambory
typ A / B, vařené, maštěné máslem, lze nahradit listovým salátem, k podávání
Na sauce vierge
koriandrová semínka 1 ČL
podrcená
olivový olej 5 PL
panenský
citron 1 ks
najemno nastrouhaná kůra
rajčata cherry 100 g
na kostičky
citron 0.5 ks
šťáva
kapary 2 ČL
drobné, propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 4 hrsti
nasekaná nadrobno
petrželka 4 hrsti
nasekaná nadrobno

1 Na sauce vierge nechte v pánvičce rozvonět koriandrová semínka asi 2 minuty. Vlijte olivový olej, vsypte citronovou kůru a rajčátka a mírně prohřívejte do bodu, kdy rajčátka změknou. Přidejte citronovou šťávu a kapary, podle chuti osolte, opepřete a odstavte.

Do mělké misky vsypte mouku, v jiné prošlehejte vidličkou vejce a pár kapek worcesteru, do třetí nasypte strouhanku. Pstruží filety obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance, přebytečnou oklepejte. Ve velké nepřilnavé pánvi na silnějším ohni rozehřejte asi centimetrovou vrstvu oleje. Opatrně do něj vložte rybu a smažte z každé strany 2–3 minuty dozlatova, pak osušte na papírových utěrkách a ochuťte vločkovou solí.

3 Do sauce vierge vmíchejte bylinky a podávejte ji ke smažené rybě, doplňte bramborami či salátem.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit