0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obalovaný pstruh se sauce vierge

Obalovaný pstruh se sauce vierge

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 138 g
Tuky 139 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sauce vierge (doslova ,panenská omáčka‘) patří mezi moderní francouzskou klasiku. Podává se studená i teplá, často k mořským rybám, popřípadě k těstovinám.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 3 PL
osolená, opepřená
vejce 1 ks
worchestrová omáčka
strouhanka panko 100 g
lze nahradit kukuřičnou
pstruh 4 ks
bez kůže
rostlinný olej
na smažení
sůl vločková
typ A / B, vařené, maštěné máslem, lze nahradit listovým salátem, k podávání
Na sauce vierge
koriandrová semínka 1 ČL
podrcená
olivový olej 5 PL
panenský
najemno nastrouhaná kůra
rajčata cherry 100 g
na kostičky
citron ½ ks
šťáva
kapary 2 ČL
drobné, propláchnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 4 hrsti
nasekaná nadrobno
petrželka 4 hrsti
nasekaná nadrobno

1 Na sauce vierge nechte v pánvičce rozvonět koriandrová semínka asi 2 minuty. Vlijte olivový olej, vsypte citronovou kůru a rajčátka a mírně prohřívejte do bodu, kdy rajčátka změknou. Přidejte citronovou šťávu a kapary, podle chuti osolte, opepřete a odstavte.

Do mělké misky vsypte mouku, v jiné prošlehejte vidličkou vejce a pár kapek worcesteru, do třetí nasypte strouhanku. Pstruží filety obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance, přebytečnou oklepejte. Ve velké nepřilnavé pánvi na silnějším ohni rozehřejte asi centimetrovou vrstvu oleje. Opatrně do něj vložte rybu a smažte z každé strany 2–3 minuty dozlatova, pak osušte na papírových utěrkách a ochuťte vločkovou solí.

3 Do sauce vierge vmíchejte bylinky a podávejte ji ke smažené rybě, doplňte bramborami či salátem.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč