Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obalovaný pstruh se sauce vierge

Sauce vierge (doslova ,panenská omáčka‘) patří mezi moderní francouzskou klasiku. Podává se studená i teplá, často k mořským rybám, popřípadě k těstovinám.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Smažení 0:05
Ryby a mořské plody Francouzská

Ingredience

    • 3 lžíce hladké mouky, osolené a opepřené
    • 1 vejce
    • worcesterská omáčka
    • 100 g strouhanky panko či kukuřičné
    • 4 menší filety ze pstruha, bez kůže
    • rostlinný olej na smažení
    • vločková mořská sůl
    • brambory (varný typ A či B), vařené a maštěné máslem, nebo listový salát k podávání

    NA SAUCE VIERGE

    • 1 lžička koriandrových semínek, podrcených
    • 5 lžic panenského olivového oleje
    • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 100 g třešňových rajčátek, na kostičky
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 2 lžičky drobných kaparů, propláchnutých
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 hrsti nasekaných bazalkových lístků
    • 4 hrsti nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Na sauce vierge nechte v pánvičce rozvonět koriandrová semínka asi 2 minuty. Vlijte olivový olej, vsypte citronovou kůru a rajčátka a mírně prohřívejte do bodu, kdy rajčátka změknou. Přidejte citronovou šťávu a kapary, podle chuti osolte, opepřete a odstavte.

Do mělké misky vsypte mouku, v jiné prošlehejte vidličkou vejce a pár kapek worcesteru, do třetí nasypte strouhanku. Pstruží filety obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance, přebytečnou oklepejte. Ve velké nepřilnavé pánvi na silnějším ohni rozehřejte asi centimetrovou vrstvu oleje. Opatrně do něj vložte rybu a smažte z každé strany 2–3 minuty dozlatova, pak osušte na papírových utěrkách a ochuťte vločkovou solí.

3 Do sauce vierge vmíchejte bylinky a podávejte ji ke smažené rybě, doplňte bramborami či salátem.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená rýže s uzenou rybou a thajskou omáčkou

Jehněčí špízy s tzatziki a chlebovými plackami

Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem

Karamelovo-banánová buchta pro dospělé

Přidat komentář