Pravděpodobně nenajdete elegantní způsob, jak tento dezert z listového těsta zkonzumovat. Nedělejte si s tím vrásky, stojí totiž za každý drobeček. Tenhle recept na nás tak dlouho útočil na sociálních sítích, až jsme mu podlehli. Slovy klasika: „A přitom taková blbost…“ Možná ano, ale zatraceně dobrá.
Suroviny
Na 10 obdélníčků
Suroviny
Na 10 obdélníčků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížePostup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2024/7
Červencové číslo Apetitu je od začátku do konce plné slunce. Připravili jsme pro vás zahradní oběd pod stromem a jako dezert můžete podávat některý z našich letních ovocných koláčů. A kdyby bylo velké horko, můžete se zchladit nanuky, nebo si s námi dát osvěžující koktejl z ginu. Projedeme se také po trase slavného cyklistického závodu Tour de France, ale nebojte, nohy vás bolet nebudou. My budeme hlavně jíst, a to v regionech po celé trase závodu. Jsou to totiž místa, která dala světu skvělé suroviny i jídla! Záhony na zahrádkách jsou právě plné jahod, proto pro vás máme tři tipy, jak toto skvělé ovoce uchovat na zimu ve formě netradiční zmrzliny, sirupu či kompotu. Nezapomněli jsme ani na další hvězdu letní sezony – cuketu. Vytáhli jsme pro vás hned tři letní recepty z naší kuchařky Mrkev, dýně, cuketa. Vyzkoušeli jsme rovněž méně obvyklé druhy luštěnin a vařili jsme z mungo fazolí, adzuki nebo černé cizrny. A také jsme se za dobrým jídlem vydali do Chorvatska a povídali si s šéfkuchařem Janem Punčochářem, který nám prozradil nejoblíbenější hity z jeho restaurace U Matěje a vyprávěl také o tom, jak se jeho profese změnila za posledních 25 let. Apetit, napsáno s chutí.