Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obědový těstovinový salát s chilli omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 265 g
Tuky 40 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát můžete podávat i s pošírovaným kuřecím masem (dá se uvařit den dopředu a uchovat v lednici) nebo koupeným grilovaným kuřetem.

Suroviny

těstoviny 400 g
pěkně tvarované, krátké
řízky
rostlinný olej
na opečení
velká masitá či 8 menších, nakrájená
jarní cibulka 1 svazek
na delší nudličky
nebo jiné
čerstvá, odkaz v postupu
sůl
pepř
na dochucení masa

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat.

2

Kuřecí maso osolte a opepřete a z každé strany cca 5 minut opékejte na troše oleje na nepřilnavé pánvi, aby se propeklo. Pak je nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte příčně na plátky.

3

Těstoviny smíchejte s rajčaty, cibulkami, výhonky a chilli omáčkou podle chuti. Přidejte maso a podávejte (nebo obojí zvlášť zabalte s sebou do práce či na piknik).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...