Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obědový těstovinový salát s chilli omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 265 g
Tuky 40 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát můžete podávat i s pošírovaným kuřecím masem (dá se uvařit den dopředu a uchovat v lednici) nebo koupeným grilovaným kuřetem.

Suroviny

těstoviny 400 g
pěkně tvarované, krátké
řízky
rostlinný olej
na opečení
velká masitá či 8 menších, nakrájená
jarní cibulka 1 svazek
na delší nudličky
nebo jiné
čerstvá, odkaz v postupu
sůl
pepř
na dochucení masa

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat.

2 Kuřecí maso osolte a opepřete a z každé strany cca 5 minut opékejte na troše oleje na nepřilnavé pánvi, aby se propeklo. Pak je nechte 5 minut odpočinout a nakrájejte příčně na plátky.

3 Těstoviny smíchejte s rajčaty, cibulkami, výhonky a chilli omáčkou podle chuti. Přidejte maso a podávejte (nebo obojí zvlášť zabalte s sebou do práce či na piknik).

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč