Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obrácený koláč s krvavými pomeranči
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 75 minut Velmi snadné Na 6–8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3664 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 424 g
Tuky 192 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte chuť a krásnou barvu krvavých pomerančů v tomto úžasném obráceném koláči. Jeho příprava je velmi jednoduchá a jistě potěšíte každého milovníka těchto citrusů. Užijte si sezonu červených pomerančů na plno!

Související recepty

Suroviny

oloupaný
máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
třtinový cukr 200 g
světlý
vejce 4 ks
polenta 75 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
nebo dle potřeby

Postup

1

Z pomerančů nastrouhejte kůru a ponechte ji stranou. Opatrně odstraňte zbylou bílou část a dávejte pozor, aby pomeranče zůstaly celé.

2

Nakrájejte je na tenké plátky, odstraňte případné pecky a odložte stranou.

3

Předehřejte troubu na 180 °C.

4

Dno dortové formy s oddělitelným dnem o průměru 23 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.

5

Položte formu na plech a poté uspořádejte plátky pomerančů na dno formy tak, aby se lehce překrývaly a zakryly co největší část.

6

Vyšlehejte máslo, cukr a odloženou kůru z pomerančů do světlé a nadýchané směsi.

7

Přidejte vejce jedno po druhém, přičemž mezi každým přidáním přimíchejte pár lžic mouky, aby se směs nesrazila.

8

Vmíchejte zbylou mouku, polentu a prášek do pečiva, poté přidejte jogurt. Pokud se směs zdá trochu suchá, přidejte 2–3 polévkové lžíce mléka.

9

Pečte 35–40 minut, dokud špejle nevyjde čistá. Podávejte nakrájené na plátky. V lednici vydrží až tři dny.

Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín