Využijte chuť a krásnou barvu krvavých pomerančů v tomto úžasném obráceném koláči. Jeho příprava je velmi jednoduchá a jistě potěšíte každého milovníka těchto citrusů. Užijte si sezonu červených pomerančů na plno!
Suroviny
Postup
Z pomerančů nastrouhejte kůru a ponechte ji stranou. Opatrně odstraňte zbylou bílou část a dávejte pozor, aby pomeranče zůstaly celé.
Nakrájejte je na tenké plátky, odstraňte případné pecky a odložte stranou.
Předehřejte troubu na 180 °C.
Dno dortové formy s oddělitelným dnem o průměru 23 cm vymažte máslem a vyložte pečícím papírem.
Položte formu na plech a poté uspořádejte plátky pomerančů na dno formy tak, aby se lehce překrývaly a zakryly co největší část.
Vyšlehejte máslo, cukr a odloženou kůru z pomerančů do světlé a nadýchané směsi.
Přidejte vejce jedno po druhém, přičemž mezi každým přidáním přimíchejte pár lžic mouky, aby se směs nesrazila.
Vmíchejte zbylou mouku, polentu a prášek do pečiva, poté přidejte jogurt. Pokud se směs zdá trochu suchá, přidejte 2–3 polévkové lžíce mléka.
Pečte 35–40 minut, dokud špejle nevyjde čistá. Podávejte nakrájené na plátky. V lednici vydrží až tři dny.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.