0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Obrané husí maso s opečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obrané husí maso s opečenými bramborami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 58 g
Tuky 102 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna radost od Gabriely Suché.

Suroviny

máslo 2 PL
nebo husí sádlo
cibule 1 ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar 500 ml
husí nebo jiný drůbeží vývar
vinný ocet červený 2 PL
sůl
pepř
kmín
mletý
husa 400 g
obrané zbylé pečené maso, nakrájené na kusy
brambory vařené
opečené na husím sádle, k podávání

1 Na tuku nechte v rendlíku zesklovatět cibuli, přisypte a rozmíchejte tolik mouky, aby vznikla hustá jíška. Až zezlátne, vmíchejte do ní směs vývaru a octa. Osolte, opepřete, okmínujte. Až omáčka zhoustne, nechte v ní prohřát maso. Maso podávejte s dozlatova opečenými brambůrkami a přelité omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Jestli vám kromě masa zbyly i knedlíky a zelí, není co řešit. Maso a knedlíky nakrájejte či natrhejte a všechno opečte v pánvi na husím sádle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč