Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna radost od Gabriely Suché.
Suroviny
máslo
2
PL
nebo husí sádlo
cibule
1
ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká
3
PL
vývar
500
ml
husí nebo jiný drůbeží vývar
vinný ocet červený
2
PL
sůl
pepř
kmín
mletý
husa
400
g
obrané zbylé pečené maso, nakrájené na kusy
brambory vařené
opečené na husím sádle, k podávání
1 Na tuku nechte v rendlíku zesklovatět cibuli, přisypte a rozmíchejte tolik mouky, aby vznikla hustá jíška. Až zezlátne, vmíchejte do ní směs vývaru a octa. Osolte, opepřete, okmínujte. Až omáčka zhoustne, nechte v ní prohřát maso. Maso podávejte s dozlatova opečenými brambůrkami a přelité omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Jestli vám kromě masa zbyly i knedlíky a zelí, není co řešit. Maso a knedlíky nakrájejte či natrhejte a všechno opečte v pánvi na husím sádle.