0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Obrané husí maso s opečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obrané husí maso s opečenými bramborami

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 58 g
Tuky 102 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna radost od Gabriely Suché.

Suroviny

máslo 2 PL
nebo husí sádlo
cibule 1 ks
nadrobno
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar 500 ml
husí nebo jiný drůbeží vývar
vinný ocet červený 2 PL
sůl
pepř
kmín
mletý
husa 400 g
obrané zbylé pečené maso, nakrájené na kusy
brambory vařené
opečené na husím sádle, k podávání

1 Na tuku nechte v rendlíku zesklovatět cibuli, přisypte a rozmíchejte tolik mouky, aby vznikla hustá jíška. Až zezlátne, vmíchejte do ní směs vývaru a octa. Osolte, opepřete, okmínujte. Až omáčka zhoustne, nechte v ní prohřát maso. Maso podávejte s dozlatova opečenými brambůrkami a přelité omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Jestli vám kromě masa zbyly i knedlíky a zelí, není co řešit. Maso a knedlíky nakrájejte či natrhejte a všechno opečte v pánvi na husím sádle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit