Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obrané husí maso s opečenými bramborami
Obrané husí maso s opečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obrané husí maso s opečenými bramborami

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 58 g
Tuky 102 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna radost od Gabriely Suché.

Související recepty

Suroviny

nebo husí sádlo
nadrobno
vývar 500 ml
husí nebo jiný drůbeží vývar
vinný ocet červený 2 PL
sůl
pepř
mletý
husa 400 g
obrané zbylé pečené maso, nakrájené na kusy
opečené na husím sádle, k podávání

Postup

1

Na tuku nechte v rendlíku zesklovatět cibuli, přisypte a rozmíchejte tolik mouky, aby vznikla hustá jíška. Až zezlátne, vmíchejte do ní směs vývaru a octa. Osolte, opepřete, okmínujte. Až omáčka zhoustne, nechte v ní prohřát maso. Maso podávejte s dozlatova opečenými brambůrkami a přelité omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Jestli vám kromě masa zbyly i knedlíky a zelí, není co řešit. Maso a knedlíky nakrájejte či natrhejte a všechno opečte v pánvi na husím sádle.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...