Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna radost od Gabriely Suché.
Postup
1
Na tuku nechte v rendlíku zesklovatět cibuli, přisypte a rozmíchejte tolik mouky, aby vznikla hustá jíška. Až zezlátne, vmíchejte do ní směs vývaru a octa. Osolte, opepřete, okmínujte. Až omáčka zhoustne, nechte v ní prohřát maso. Maso podávejte s dozlatova opečenými brambůrkami a přelité omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Jestli vám kromě masa zbyly i knedlíky a zelí, není co řešit. Maso a knedlíky nakrájejte či natrhejte a všechno opečte v pánvi na husím sádle.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svatomartinská hostina(8 receptů )
- 15 tipů na svatomartinské husí hody (15 receptů )
- Dopřejte si husí maso(14 receptů )
- Jak zpracovat svatomartinskou husu, aby ani kousíček nepřišel nazmar?(18 receptů )