Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obyčejný hrníčkový koláč se skořicovou drobenkou

Obyčejný hrníčkový koláč se skořicovou drobenkou

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 47
Do 30 minut Velmi snadné 5 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4835 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 707 g
Tuky 181 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý hrníčkový koláč s ovocem zvládnou i naprostí začátečníci. V receptu není třeba nic složitě odvažovat ani předem připravovat. Uvedené suroviny smíchejte, přidejte libovolné ovoce a dejte péct. Skořicová žmolenka vynese až do nebes.

Suroviny

vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
rostlinný olej ½ hrnku
mléko ½ hrnku
tvaroh 250 g
(nemusí být)
ovoce
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 100 g

Postup

1

Smíchejte ve větší míse všechny suché suroviny. 

2

Přidejte vejce, mléko, olej a případně i tvaroh a důkladně promíchejte. 

3

Hotové těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. 

4

Na koláč rozložte libovolné ovoce podle chuti – například meruňky, švestky, nebo třešně.

5

Připravený koláč posypte skořicovou drobenkou. 

6

Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova. 

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: pavlag

Apetit magazín