Jednoduchý hrníčkový koláč s ovocem zvládnou i naprostí začátečníci. V receptu není třeba nic složitě odvažovat ani předem připravovat. Uvedené suroviny smíchejte, přidejte libovolné ovoce a dejte péct. Skořicová žmolenka vynese až do nebes.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
2
hrnky
krupicový cukr
1
hrnek
vejce
2
ks
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
rostlinný olej
½
hrnku
mléko
½
hrnku
tvaroh
250
g
(nemusí být)
ovoce
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá
100
g
moučkový cukr
100
g
máslo
50
g
Postup
1
Smíchejte ve větší míse všechny suché suroviny.
2
Přidejte vejce, mléko, olej a případně i tvaroh a důkladně promíchejte.
3
Hotové těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
4
Na koláč rozložte libovolné ovoce podle chuti – například meruňky, švestky, nebo třešně.
5
Připravený koláč posypte skořicovou drobenkou.
6
Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com