Suroviny
Korpus
vejce
5
ks
cukr
300
g
mouka pšeničná polohrubá
320
g
voda
150
ml
olej
150
ml
kypřicí prášek do pečiva
Vejce vyšleháme, přidáme vodu a olej a vyšleháme do pěny, pak přidáme cukr a šleháme cca 3minuty. Vypneme mixér a jemně metlou vmícháme mouku s kypřícím práškem. Dáme do formy o průměru 24cm, kterou jsme vymazali a vysypali. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170 C 40-45 minut. Korpus necháme dobře vychladnout ("vzůhru nohama").
Pudinkový krém
Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout (sloupnout škraloup), pak vyšleháme s jedním máslem a cukrem dle chuti.
Vychladlý korpus rozkrájíme na 3 pláty a pomažeme je krémem, popř. pod krém dáme marmeládu, či na něj ovoce. Ideálně necháme odpočívat namazaný dort v ledničce a až před podáváním ozdobíme - pomažeme krémem zvenčí a zdobíme dle fantazie.