Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Obyčejný narozeninový dort

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Obyčejný narozeninový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus
vejce 5 ks
cukr 300 g
mouka pšeničná polohrubá 320 g
voda 150 ml
olej 150 ml
kypřicí prášek do pečiva

Vejce vyšleháme, přidáme vodu a olej a vyšleháme do pěny, pak přidáme cukr a šleháme cca 3minuty. Vypneme mixér a jemně metlou vmícháme mouku s kypřícím práškem. Dáme do formy o průměru 24cm, kterou jsme vymazali a vysypali. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170 C 40-45 minut. Korpus necháme dobře vychladnout ("vzůhru nohama").


Pudinkový krém
Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout (slou­pnout škraloup), pak vyšleháme s jedním máslem a cukrem dle chuti.

Vychladlý korpus rozkrájíme na 3 pláty a pomažeme je krémem, popř. pod krém dáme marmeládu, či na něj ovoce. Ideálně necháme odpočívat namazaný dort v ledničce a až před podáváním ozdobíme - pomažeme krémem zvenčí a zdobíme dle fantazie.

Autor: melounitko

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit