Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné Na 1 dávku těsta

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 128 g
Tuky 131 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odpalované těsto není až taková věda, stačí mít dobře navážené suroviny, dodržet postup a během pečení neotevírat troubu. Tak jednoduché a přesto efektní. Domácí věnečky a větrníky z odpalovaného těsta jsou nej!

Suroviny

voda 250 ml
máslo 100 g
sůl 1 špetka
vejce 4 ks

Postup

1

V rendlíku zahřejte k varu vodu, máso a sůl. Do vroucí směsi naráz vsypte mouku a míchejte asi 5 minut, dokud se na dně neudělá bílý povlak a těsto se nepřestane lepit na strany hrnce.

2

Těsto pak přendejte do mísy. Když už je jen vlahé, postupně do něj jedno po druhém zašlehejte vejce. Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte věnečky, větrníky, banánky (eklérky) nebo profiterolky.

3

Pečte na 200 °C cca 25 – 30 minut a troubu během pečení neotvírejte. 

Foto ilustrační, zdroj: ImageProfessionals

Autor: Sára87

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...