Odpalované těsto není až taková věda, stačí mít dobře navážené suroviny, dodržet postup a během pečení neotevírat troubu. Tak jednoduché a přesto efektní. Domácí věnečky a větrníky z odpalovaného těsta jsou nej!
Suroviny
Postup
V rendlíku zahřejte k varu vodu, máso a sůl. Do vroucí směsi naráz vsypte mouku a míchejte asi 5 minut, dokud se na dně neudělá bílý povlak a těsto se nepřestane lepit na strany hrnce.
Těsto pak přendejte do mísy. Když už je jen vlahé, postupně do něj jedno po druhém zašlehejte vejce. Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte věnečky, větrníky, banánky (eklérky) nebo profiterolky.
Pečte na 200 °C cca 25 – 30 minut a troubu během pečení neotvírejte.
Foto ilustrační, zdroj: ImageProfessionals