Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Okurková limonáda

Okurková limonáda

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné

Suroviny

voda
nebo soda

Postup

1

Do džbánku nalijte litr a půl až dva litry vody.

2

Omytou okurku nakrájejte na tenká kolečka a přidejte je do džbánku. Nechte aspoň půl hodiny stát, aby se okurka vylouhovala.

3

Sceďte nebo důkladně rozmixujte a přidejte svou top ingredienci nebo jejich kombinaci. Limonádu podávejte vychlazenou.

Co můžete použít:
Pro tuto limonádu lze použít třtinový cukr nebo sirup z agáve, nebo špetku soli, lze přidat i růžovou himalájskou, která dodát limonádě spoustu minerálů! Bylinky: máta, bazalka, meduňka, stévie, dodají aroma a ještě více letní svěžesti.

Tipy:

  • Jestli budete mixovat, zkuste přidat vodní meloun.
  • Můžete louhovat i ve vodě z mladého kokosu.
Autor: mo-nika

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...