Olivovo-rozmarýnové krekry

Olivovo-rozmarýnové krekry

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1982 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 142 g
Tuky 128 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křupavé krekry podávejte se sýrem, sušenými rajčaty, pečenými paprikami apod. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 hrnek
sůl 1 ČL
parmazán 3 PL
nastrouhaný najemno
rozmarýn 1 PL
čerstvý, lístky odrhnuté a nasekané
olivy černé 2 PL
nasekané
česnek 2 stroužky
nakrájený najemno
olivový olej 3 PL
smetana ke šlehání 1 hrnku
mléko 1 PL
na případné zředění
himalájská nebo vločková sůl na ozdobu a na posypání
kulatý sýr s bílou plísní a grilované papriky naložené v oleji s nasekanými lístky čerstvé bazalky k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mísy robotu nasypte mouku, parmazán, sýr, rozmarýn a česnek a přilijte olivový olej. Promixujte, aby vznikla pěkná drobenka.

2 Pak přilijte smetanu a znovu promixujte. Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu mléka. Těsto vyválejte na silikonové podložce na pečení (nebo na pečicím papíru) na sílu zhruba 5mm, posypte olivami a rozválejte na zhruba 2–3mm plát, olivy se tak pevně vtisknou do těsta. Nařežte rádýlkem nebo nožem na tyčinky, posypte solí a pečte zhruba 10 minut, jen aby krekry zezlátly. Nechte vychladnout a podávejte se sýrem a salsou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit