0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Olomoucké ,cordon bleu‘

Olomoucké ,cordon bleu‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Olomoucké ,cordon bleu‘

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2393 kcal
Bílkoviny 319 g
Sacharidy 222 g
Tuky 14 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarůžky zapečené v bramborákovém těstě jsou přímo fantastické! Jen je připravujte v dobře větratelné kuchyni…

Suroviny

brambory 700 g
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 60 g
majoránka (drhnutá) 2 PL
česnek 4 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
kolečka
olej
na smažení

1 Brambory nastrouhejte na struhadle nebo nakrouhejte v kuchyňském robotu. Přidejte vajíčko a postupně přisypávejte hladkou mouku, abyste získali polotekuté těsto. Okořeňte majoránkou, česnekem, solí a pepřem.

2 V pánvi rozpalte olej a malou sběračkou na něj nalijte tolik bramborákového těsta, aby vznikla placička (na velkou pánev se jich vejde i několik vedle sebe; nejlepší je pro tento účel pánvička na lívance). Doprostřed položte kolečko sýra a vše přelijte další dávkou těsta. Jakmile bude bramborák zespoda zlatý, opatrně ho otočte a osmažte i z druhé strany. Stejným způsobem upečte všech deset placek. Podávejte teplé.

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY Vyrábějí se už sto třicet let podle staré rodinné receptury v Lošticích nedaleko Šumperka. Jsou originálním českým sýrem!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč