0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Olomoucké ,cordon bleu‘

Olomoucké ,cordon bleu‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Olomoucké ,cordon bleu‘

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2393 kcal
Bílkoviny 319 g
Sacharidy 222 g
Tuky 14 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarůžky zapečené v bramborákovém těstě jsou přímo fantastické! Jen je připravujte v dobře větratelné kuchyni…

Suroviny

brambory 700 g
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 60 g
majoránka (drhnutá) 2 PL
česnek 4 stroužek
prolisovaný
sůl
pepř
tvarůžky 10 ks
kolečka
olej
na smažení

1 Brambory nastrouhejte na struhadle nebo nakrouhejte v kuchyňském robotu. Přidejte vajíčko a postupně přisypávejte hladkou mouku, abyste získali polotekuté těsto. Okořeňte majoránkou, česnekem, solí a pepřem.

2 V pánvi rozpalte olej a malou sběračkou na něj nalijte tolik bramborákového těsta, aby vznikla placička (na velkou pánev se jich vejde i několik vedle sebe; nejlepší je pro tento účel pánvička na lívance). Doprostřed položte kolečko sýra a vše přelijte další dávkou těsta. Jakmile bude bramborák zespoda zlatý, opatrně ho otočte a osmažte i z druhé strany. Stejným způsobem upečte všech deset placek. Podávejte teplé.

OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY Vyrábějí se už sto třicet let podle staré rodinné receptury v Lošticích nedaleko Šumperka. Jsou originálním českým sýrem!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit