Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka bez vaření: bylinky & chilli paprička

Omáčka bez vaření: bylinky & chilli paprička

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 939 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 78 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jednoduché a přitom dostanete na talíř doslova ohňostroj chutí a vůní! 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenský
změklé
česnek 1 stroužek
velký, nadrobno
citron ½ ks
kůra
strouhaný, plus k podávání
čerstvá červená, nasekaná
sůl mořská
bazalka hrst
nahrubo
petrželka hrst
hladkolistá, nahrubo
máta ½ PL
nasekaná
oregano 1 ČL
nasekané
nebo linguine či bavette

Postup

1

Promíchejte olivový olej, máslo, česnek, citronovou kůru, pecorino a chilli papričku a osolte. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou, než ji přivedete k varu a dáte do ní vařit těstoviny.

2

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je, ihned dejte do mísy k omáčce, posypte bylinkami a promíchejte. Podávejte s dalším pecorinem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...