Tak jednoduché a přitom dostanete na talíř doslova ohňostroj chutí a vůní!
Suroviny
olivový olej
2
PL
panenský
máslo
1
PL
změklé
česnek
1
stroužek
velký, nadrobno
citron
½
ks
kůra
sýr pecorino
2
PL
strouhaný, plus k podávání
chilli paprička
1
ks
čerstvá červená, nasekaná
sůl mořská
bazalka
hrst
nahrubo
petrželka
hrst
hladkolistá, nahrubo
máta
½
PL
nasekaná
oregano
1
ČL
nasekané
špagety (těstoviny)
200
g
nebo linguine či bavette
Postup
1
Promíchejte olivový olej, máslo, česnek, citronovou kůru, pecorino a chilli papričku a osolte. Nechte omáčku odpočinout při pokojové teplotě nebo mísu (pokud je žáruvzdorná) položte na hrnec s osolenou vodou, než ji přivedete k varu a dáte do ní vařit těstoviny.
2
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je, ihned dejte do mísy k omáčce, posypte bylinkami a promíchejte. Podávejte s dalším pecorinem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )
- Omáčky bez vaření(6 receptů )