Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta se žampiony a plísňovým sýrem

Vejce jsou řešením pro sólisty – jsou rychle hotová a pánvička zasytí tak akorát jednoho strávníka. A naše omeleta je až hříšně rozmařilá!

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 porci
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 150 g žampionů, nakrájených na plátky
    • 1/2 stroužku česneku, podrcená
    • 2 vejce
    • sůl
    • 5–6 plátků plísňového sýra (nejlépe brie)

Příprava jídla

1 Na pánvičce zpěňte 1 lžíci másla a opečte na něm žampiony dozlatova. Přidejte česnek a opékejte ještě další minutu. Žampiony s česnekem vyjměte do misky a dejte stranou. Uvolněnou pánev vytřete papírovou utěrkou. 

2 Do pánve přidejte zbylé máslo. Vejce rozšlehejte se špetkou soli a vlijte do pánve. Nechte vejce trochu ztuhnout, pak mírně zvedněte okraje omelety, aby se i neztuhlá vejce rozlila po pánvi. Povrch posypte žampiony a poklaďte několika plátky plísňového sýra. Omeletu přeložte napůl a nechte chvilku ležet na pánvi, aby se sýr začal trochu roztékat. Pak opatrně přesuňte na talíř.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sázená vejce s chorizem a chilli

Frittata se špenátem a fetou

Míchaná vejce s uzeným lososem

REKLAMA

Přidat komentář