0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta z Pohorje
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 6 omelet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3539 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 319 g
Tuky 185 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piškotová omeleta (pohorska omleta) s brusinkami, specialita ze slovinského kraje Pohorje, si vás okamžitě získá.

Suroviny

vejce 9 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr 3 PL
vanilkový cukr 1.5 bal
mouka pšeničná hladká 9 PL
citronová kůra 1 špetka
z bio citronu
Na náplň
brusinky 250 g
nakládané
smetana ke šlehání 250 ml
nebo víc, podle toho, jak ji máte rádi, ušlehaná
moučkový cukr
na poprášení

1 Rozehřejte troubu na 180 °C. Žloutky utřete (ušlehejte) s oběma cukry do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh a spolu s moukou a citronovou kůrou jej zlehka spojte se žloutkovou pěnou.

2 Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Utvořte vždy kus od sebe šest stejných koleček – budoucí omelety (pokud máte formy o průměru okolo 12 cm, použijte je). Pečte ve vyhřáté troubě do žlutozlaté barvy zhruba 10–12 minut. Ještě teplé (!) piškotové placky přehněte a nechte vychladnout. Před podáváním je naplňte brusinkami, trochou ušlehané smetany, navrchu ozdobte další šlehačkou a vše poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit