0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta z Pohorje
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 6 omelet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3539 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 319 g
Tuky 185 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piškotová omeleta (pohorska omleta) s brusinkami, specialita ze slovinského kraje Pohorje, si vás okamžitě získá.

Suroviny

vejce 9 ks
žloutky a bílky zvlášť
krupicový cukr 3 PL
vanilkový cukr 1,5 bal
mouka pšeničná hladká 9 PL
citronová kůra 1 špetka
z bio citronu
Na náplň
nakládané
nebo víc, podle toho, jak ji máte rádi, ušlehaná
moučkový cukr
na poprášení

1 Rozehřejte troubu na 180 °C. Žloutky utřete (ušlehejte) s oběma cukry do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh a spolu s moukou a citronovou kůrou jej zlehka spojte se žloutkovou pěnou.

2 Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Utvořte vždy kus od sebe šest stejných koleček – budoucí omelety (pokud máte formy o průměru okolo 12 cm, použijte je). Pečte ve vyhřáté troubě do žlutozlaté barvy zhruba 10–12 minut. Ještě teplé (!) piškotové placky přehněte a nechte vychladnout. Před podáváním je naplňte brusinkami, trochou ušlehané smetany, navrchu ozdobte další šlehačkou a vše poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč