Večeře do deseti minut? Není problem!
Suroviny
olej
2
ČL
vejce
1
ks
prošlehané
slanina
2
plátky
žampiony
150
g
na plátky
hrášek
200
g
česnek
1
stroužek
prolisovaný
zázvor (čerstvý)
3
cm
čerstvý, nastrouhaný nebo prolisovaný
sójová omáčka
2
ČL
tmavá, smíchaná s jednou lžičkou cukru
rýže
250
g
basmati, cca 100g v syrovém stavu
sůl
na dochucení
pepř
sójová omáčka
Postup
1
V nepřilnavé pánvi zahřejte olej a vlijte vejce. Trochu promíchejte a pak nechte opékat půl minuty až minutu.
2
Hotovou omeletu sejměte z pánve a nakrájejte na proužky.
3
Na pánev vsypte nasekanou slaninu a houby, opečte dozlatova; trvá to asi 3 minuty. Přidejte hrášek, česnek a zázvor a minutu míchejte.
4
Zvyšte plamen, přidejte rýži, prohřejte a zakapejte oslazenou sójovkou. Zamíchejte vejce a podávejte. Na stůl připravte na dochucování kromě soli a pepře i sójovou omáčku.
Komentáře
Anonym
31.10.2009 20:23
ok