0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opečená rýže se zázvorem

Opečená rýže se zázvorem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2221 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 282 g
Tuky 59 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře do deseti minut? Není problem!

Suroviny

olej 2 ČL
vejce 1 ks
prošlehané
slanina 2 plátky
na plátky
hrášek 200 g
česnek 1 stroužek
prolisovaný
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, nastrouhaný nebo prolisovaný
sójová omáčka 2 ČL
tmavá, smíchaná s jednou lžičkou cukru
rýže 250 g
basmati, cca 100g v syrovém stavu
sůl
na dochucení
pepř
sójová omáčka

Postup

1

V nepřilnavé pánvi zahřejte olej a vlijte vejce. Trochu promíchejte a pak nechte opékat půl minuty až minutu. 

2

Hotovou omeletu sejměte z pánve a nakrájejte na proužky.

3

Na pánev vsypte nasekanou slaninu a houby, opečte dozlatova; trvá to asi 3 minuty. Přidejte hrášek, česnek a zázvor a minutu míchejte.

4

Zvyšte plamen, přidejte rýži, prohřejte a zakapejte oslazenou sójovkou. Zamíchejte vejce a podávejte. Na stůl připravte na dochucování kromě soli a pepře i sójovou omáčku.

Související články

Komentáře

Anonym

je to dobré ;) sojovku jsme nedávali, vejce by tam taky být nemuselo, přidali jsme si i mraženou kukuřičku.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč