Opečená rýže se zázvorem

Opečená rýže se zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2221 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 282 g
Tuky 59 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Večeře do deseti minut? Není problem!

Suroviny

olej 2 ČL
vejce 1 ks
prošlehané
slanina 2 plátky
žampiony 150 g
na plátky
hrášek 200 g
česnek 1 stroužek
prolisovaný
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, nastrouhaný nebo prolisovaný
sójová omáčka 2 ČL
tmavá, smíchaná s jednou lžičkou cukru
rýže 250 g
basmati, cca 100g v syrovém stavu
sůl
na dochucení
pepř
sójová omáčka

V nepřilnavé pánvi zahřejte olej a vlijte vejce. Trochu promíchejte a pak nechte opékat půl minuty až minutu. Hotovou omeletu sejměte z pánve a nakrájejte na proužky. Na pánev vsypte nasekanou slaninu a houby, opečte dozlatova; trvá to asi 3 minuty. Přidejte hrášek, česnek a zázvor a minutu míchejte.

Zvyšte plamen, přidejte rýži, prohřejte a zakapejte oslazenou sójovkou. Zamíchejte vejce a podávejte. Na stůl připravte na dochucování kromě soli a pepře i sójovou omáčku.

Komentáře

Anonym

je to dobré ;) sojovku jsme nedávali, vejce by tam taky být nemuselo, přidali jsme si i mraženou kukuřičku.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit