Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný chléb s česnekovo-medovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1313 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 19 g
Tuky 131 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte ideální přílohu k jídlům z grilu? Chcete si zkrátit čekání na maso? Tenhle opékaný chléb s česnekovo-medovým máslem obstojí coby předkrm i jako příloha.

Suroviny

dle chuti
Na česnekovo-medové máslo
máslo 125 g
česnek 6 stroužky
upečené ve slupce a vymáčknuté
nebo jiný podobný strouhaný sýr
mleté nebo sekané
med 1 ČL
česnek 1 stroužky
utřené

Postup

1

Utřete přísady na česnekovo-medové máslo. Med a nepečený česnek přidávejte postupně podle chuti.

2

Chléb opečte na grilu a podávejte s ochuceným máslem.

NĚCO NAVÍC
Máslo můžete doplnit najemno nakrájenou pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...