Srpnová úroda zeleniny je bohatá, políbená sluncem a taky prázdninami! Konečně jsou tady domácí lilky a luxusně zralá rajčata. Přidejte cuketu, všechnu zeleninu opečte a luxusní letní večeře je na světě.
Suroviny
Postup
Grilovací pánev postavte na silný oheň. Každý plátek lilku a cukety potřete z jedné strany trochou olivového oleje a posypte solí. Několik z nich položte touto stranou dolů na grilovací pánev, vršky potřete další troškou oleje a zlehka posypte solí. Opékejte 2–3 minuty z každé strany, aby byla zelenina ožehnutá a měkká. Zopakujte se zbývajícími plátky lilku a cukety.
Olej na zálivku zahřejte v malém rendlíku na středním ohni. Zkuste vhodit kostičku šalotky: olej by měl jemně prskat. Vypněte vařič, vsypte všechnu šalotku, česnek a rozmarýn a dobře promíchejte. Nechte zvolna smažit na doznívajícím teple 2–3 minuty, pak přidejte červený vinný ocet, osolte a opepřete.
Plátky lilku, cukety a rajčat naaranžujte v úhledných promíchaných vrstvách do mělké mísy nebo na servírovací talíř. Každou vrstvu pokropte trochou zálivky, pak posypte rukolou. Rovnoměrně proložte či posypte mozzarellou a pokropte zbývající zálivkou.
NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm, chuťovku či přílohu. Chcete-li z něj udělat hlavní chod, doplňte ho větším množstvím mozzarelly a pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )