Na topinky se hodí jakýkoli chléb, od běžného pšeničnožitného až po tmavý žitný, jen by neměl být drobivý. Suroviny snadno znásobíte podle skutečného množství strávníků.
Suroviny
chleba
2
máslo
2
ČL
sýr ementál
2
plátky
velké
zelí kysané
50
g
scezené a chcete-li prohřáté
1 Na středním ohni rozehřejte pánev. Oba krajíce chleba potřete lžičkou másla. Máslem dolů je položte do pánve a na jeden z nich naskládejte sýr.
2 Až sýr začne měknout, posypte ho kysaným zelím. Pomocí obracečky přiklopte prázdným krajícem opečenou stranou nahoru.
3 Asi půl minuty prohřívejte, aby se sýr začal tavit. Pak sendvič obraťte a asi minutu prohřívejte z druhé strany. Vyjměte z pánve, překrojte v polovině a podávejte.
NĚCO NAVÍC
- Úplně dokonalý, i když mnohem méně dietní sendvič bude, když do něj přidáte plátek uzeného masa.
- Recept na domácí zelí kvašené ve sklenici najdete tady.