Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Pokud jde o klobásky, můžete použít jakékoli svoje oblíbené, ale vždy volte kvalitu.

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 středně velké červené papriky, rozkrojené na 4 ploché plátky, zbavené semen a žeber
    • 2 středně velké žluté papriky, rozkrojené na čtyři ploché plátky, zbavené semen a žeber
    • hrubá sůl 
    • čerstvě mletý pepř
    • 450 g těstovin orecchiette nebo jiných krátkých těstovin
    • 2 lžičky olivového oleje
    • 450 g italské salsiccie (měkké klobásy), vymačkané ze střívka, prodává např. Wine Food Market
    • 1 lžíce másla, nakrájená na kousky 
    • 30 g parmazánu, nastrouhaného

Příprava jídla

1 Rozpalte gril. Papriky položte slupkou nahoru na plech vyložený alobalem; opékejte asi 10cm pod grilem dočerna, 18–20 minut. Přesuňte je pak do mísy a přetáhněte plastovou fólií a nechte zapařit, stačí 2–3 minuty. Pomocí papírové utěrky odrhněte slupky; šťávu z paprik přitom zachyťte do misky. Papriky nakrájejte příčně na půlcentimetrové proužky a vraťte do mísy. Odložte stranou. 

2 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente. Vodu slijte a přitom jí 125 ml zachyťte a odložte stranou. 

3 Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním ohni. Opečte klobásy zbavené střívka dohněda, asi 7–10 minut, rozbíjejte je přitom vařečkou. Přidejte pečené papriky a prohřejte je. Směs z pánve nasypte do mísy, přidejte těstoviny, máslo, uschovanou vodu a parmazán. Osolte. opepřete, promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněné paprikové lodičky

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou

Farfalle se žlutou paprikou

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

REKLAMA

Přidat komentář