Správný pohár by za nás měl obsahovat krémovou, tekutou a křupavou složku. Ořechová drobenka je přesně ten pravý křupavý element, který každý pohár krásně vyváží. Připravte ji ze svých nejoblíbenějších ořechů nebo klidně ořechové směsi.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
160
g
hnědý cukr
120
g
krupicový cukr
30
g
sůl
½
ČL
ořechy
80
g
libovolný druh, nasekaný nahrubo
máslo
180
g
studené a nakrájené na kostičky
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem.
2
V misce smíchejte mouku, oba cukry, sůl a ořechy. Přidejte studené máslo a prsty rychle zpracujte na drobenku. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte 20 minut. Čas od času promíchejte, aby se drobenka nespálila a rovnoměrně zezlátla.
3
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě cca 2 týdny.