Ořechová drobenka

Ořechová drobenka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechová drobenka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3061 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 261 g
Tuky 203 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Správný pohár by za nás měl obsahovat krémovou, tekutou a křupavou složku. Ořechová drobenka je přesně ten pravý křupavý element, který každý pohár krásně vyváží. Připravte ji ze svých nejoblíbenějších ořechů nebo klidně ořechové směsi. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 160 g
hnědý cukr 120 g
krupicový cukr 30 g
sůl 0.5 ČL
ořechy 80 g
libovolný druh, nasekaný nahrubo
máslo 180 g
studené a nakrájené na kostičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

V misce smíchejte mouku, oba cukry, sůl a ořechy. Přidejte studené máslo a prsty rychle zpracujte na drobenku. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte 20 minut. Čas od času promíchejte, aby se drobenka nespálila a rovnoměrně zezlátla.

3

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě cca 2 týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit