Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechová drobenka
Ořechová drobenka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechová drobenka

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3061 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 261 g
Tuky 203 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Správný pohár by za nás měl obsahovat krémovou, tekutou a křupavou složku. Ořechová drobenka je přesně ten pravý křupavý element, který každý pohár krásně vyváží. Připravte ji ze svých nejoblíbenějších ořechů nebo klidně ořechové směsi. 

Suroviny

hnědý cukr 120 g
sůl ½ ČL
libovolný druh, nasekaný nahrubo
máslo 180 g
studené a nakrájené na kostičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem.

2

V misce smíchejte mouku, oba cukry, sůl a ořechy. Přidejte studené máslo a prsty rychle zpracujte na drobenku. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte 20 minut. Čas od času promíchejte, aby se drobenka nespálila a rovnoměrně zezlátla.

3

Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě cca 2 týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...