Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechové štangličky
ZDROJ: Se svolením Michaely Smolové
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 42
Do dvou hodin Velmi snadné Na 40–50 štangliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechové štangličky od slovenské foodblogerky Michaely Smolové jsou pouze z pěti surovin. Navíc k nim nepotřebujete žádná vykrajovátka, stačí je jen nařezat nožem. Parádní vánoční cukroví, které se mezi tím tradičním bude vyjímat. 

Související recepty

Suroviny

mleté
vejce 1 ks
Na polevu
ocet 1 PL

Postup

1

Z cukru, ořechů a vejce vypracujte kompaktní těsto. Na lehce pomoučněném válu ho pomoučněným válečkem rozválejte na plát o tloušťce asi 7 mm. Zarovnejte okraje, aby vznikl pravidelný obdélník.

2

Ostrým nožem nakrájejte těsto na tyčinky – asi 1 centimetr široké a 10 cm dlouhé.

3

Teď si připravte polevu. Prosátý moučkový cukr smíchejte s bílkem a vyšlehejte mixérem do lesklého tuhého sněhu. Těsně před koncem přidejte ocet a promíchejte.

4

Polevou potřete už nakrájené těsto. Poté jednotlivé tyčinky opatrně nožem podeberte a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi tyčinkami nechte trochu místa.

5

Cukrová poleva se na tyčinkách pěkně uhladí a může trochu stéct po okrajích.

6

Tyčinky sušte asi 40–50 minut při 140 °C.

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...