Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechový dort s čokoládou s 15.narozeninám Apetit

Ořechový dort s čokoládou s 15.narozeninám Apetit

Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

Mandlový korpus:

  • 3 žloutky
  • 110g třtinového cukru
  • 100g celozrnné mouky
  • 80g mandlové mouky
  • 15g kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 PL vody

Korpus z vlašských ořechů:

  • 150g namletých vlašských ořechů
  • 20g celozrnné mouky
  • 3 větší vajíčka
  • ½ prášku do pečiva
  • 60g třtinového cukru
  • 1 ½ PL kokosového oleje

Pařížská bílá šlehačka:

  • 300g vysokoprocentní smetany (minimálně 31%)
  • 300g bílé čokolády
  • Malý panák Amaretta

Pařížská tmavá šlehačka:

  • 400ml vysokoprocentní smetany (minimálně 31%)
  • 150g tmavé čokolády (já použila 58%)

Makronky:

  • 100g moučkového cukru
  • 75g mandlové mouky
  • 2 bílky z velkých vajec
  • 75g cukru krupice

Pusinky:

  • Bílky ze 4 vajíček
  • 250g cukru krupice
  • Hořká čokoláda

Pralinky:

  • 100g tmavé čokolády (já použila 58%)
  • 70ml vysokoprocentní smetany (minimálně 31%)
  • Malý panák Amaretta

Ostatní:

  • Minimálně jedna (ideálně dvě) dortová forma o průměru 18-20cm
  • Formička na miničokoládové tabulky a bílá a hořká čokoláda
  • Formičky na pralinky
  • Kelímek nebo mistička a hořká čokoláda (na výrobu čokoládové mističky)
  • Velký panák Amaretta na polití upečených mandlových korpusů.
Autor: Lenka.S

Apetit magazín