Maso na špejli doplněné pestrou přílohou potěší děti i dospělé. Připravit ho můžete v troubě i na grilu.
Suroviny
Postup
Nejprve namočte dvanáct špejlí do vody – nejmíň na hodinu; nebudou se pak při opékání pálit. Pak smíchejte všechny suroviny, namočte si ruce ve studené vodě a vytvarujte z masové směsi dvanáct šišek.
Napíchněte šišky na špejle a opečte pod grilem nebo osmažte na oleji, případně nasucho opečte v troubě.
KUSKUSOVÝ SALÁT
Jemně nasekejte 1 menší cibuli, 4 vyzrálá rajčata, zbavená semínek, hrst máty a petrželovou nať. V nerezové míse smíchejte 120 g kuskusu se šťávou z 1 citronu, 4 lžícemi extra panenského olivového oleje a 100 ml vroucí vody. Nechte alespoň dvacet minut stát v teple, aby se tekutina vsákla, a pak promíchejte s cibulí, rajčaty a bylinami. Podle chuti osolte.
Podávejte s bílým jogurtem, smíchaným s nasekanou mátou a trochou kurkumy.