0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 61 g
Tuky 263 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sám nevím, jestli je ossobuco lepší téhož dne, nebo ohřívané. Lahodné je v každém případě.

Suroviny

houby 250 g
lesní nebo žampiony, nakrájené na plátky
oháňka 6 plátků
asi 4 cm silné, hovězí nebo telecí, lze nahradit plátky z knížky
mouka pšeničná hladká 2 PL
smichat s lžičkou soli a pepře
sůl
pepř
máslo 50 g
olivový olej 3 PL
mrkev 1 ks
najemno
řapíkatý celer 1 ks
velká stonka, najemno nakrájená
suché
rajčatová pasta 225 ml
vývar zeleninový 250 ml

Postup

1

Plátky masa z obou stran poprašte ochucenou moukou a dobře ji na maso přitiskněte.

2

V hlubší pánvi rozpalte máslo s olejem a maso z obou stran opečte. Vyjměte je, stáhněte oheň a do pánve vsypte zeleninu a houby. Zlehka opékejte asi 5 minut, pak plamen zvyšte a do směsi vlijte víno. Zprudka vařte asi 2 minuty, stáhněte pánev z ohně.

3

Do pánve přidejte rajčatové pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pánev vraťte na oheň a velmi ­mírným varem duste pod pokličkou asi dvě hodiny.

4

V polovině doby plátky obraťte. Během dušení by měla šťáva zhoustnout, ale zdá-li se vám řídká, sundejte na posledních 15 minut pokličku.

5

Před podáváním omáčku ještě dochuťte solí a pepřem.

TIP APETITU
Ossobuco se obvykle připravuje z hovězí nebo telecí oháňky, není to však nezbytné. Říká se jí také kližka. Nahradit ji klidně můžete běžnější vykostěnou kližkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Vo viacerých recepoch máte chybnú dobu prípravy. Napríklad v tomto recepte sa iba maso dusí 2 hodiny a vy máte uvedenú celkovú dobu 30 minút. Je to zavádzajúce.

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.25

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč