Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3671 kcal
Bílkoviny 214 g
Sacharidy 61 g
Tuky 263 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sám nevím, jestli je ossobuco lepší téhož dne, nebo ohřívané. Lahodné je v každém případě.

Suroviny

houby 250 g
lesní nebo žampiony, nakrájené na plátky
asi 4 cm silné, hovězí nebo telecí, lze nahradit plátky z knížky
smichat s lžičkou soli a pepře
sůl
pepř
olivový olej 3 PL
mrkev 1 ks
najemno
řapíkatý celer 1 ks
velká stonka, najemno nakrájená
suché
rajčatová pasta 225 ml
vývar zeleninový 250 ml

Postup

1

Plátky masa z obou stran poprašte ochucenou moukou a dobře ji na maso přitiskněte.

2

V hlubší pánvi rozpalte máslo s olejem a maso z obou stran opečte. Vyjměte je, stáhněte oheň a do pánve vsypte zeleninu a houby. Zlehka opékejte asi 5 minut, pak plamen zvyšte a do směsi vlijte víno. Zprudka vařte asi 2 minuty, stáhněte pánev z ohně.

3

Do pánve přidejte rajčatové pyré, vývar a plátky masa tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Pánev vraťte na oheň a velmi ­mírným varem duste pod pokličkou asi dvě hodiny.

4

V polovině doby plátky obraťte. Během dušení by měla šťáva zhoustnout, ale zdá-li se vám řídká, sundejte na posledních 15 minut pokličku.

5

Před podáváním omáčku ještě dochuťte solí a pepřem.

TIP APETITU
Ossobuco se obvykle připravuje z hovězí nebo telecí oháňky, není to však nezbytné. Říká se jí také kližka. Nahradit ji klidně můžete běžnější vykostěnou kližkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 17:17
Recept se nachází v č.9/04, str.25
24.04.2006 14:04
Vo viacerých recepoch máte chybnú dobu prípravy. Napríklad v tomto recepte sa iba maso dusí 2 hodiny a vy máte uvedenú celkovú dobu 30 minút. Je to zavádzajúce.

Apetit magazín