Špagety, kterými každého dostanete. Dětem uberte množství chilli, sobě jej klidně můžete trochu přidat.
Suroviny
pancetta
150
g
nebo anglická slanina
česnek
6
stroužků
neoloupaný
dýně
500
g
oloupaná a nakrájená na kousky
chilli paprička
½
ČL
drcená a sušená
olivový olej
60
ml
citronová šťáva
60
ml
krupicový cukr
1
ČL
pepř
čerstvě mletý
špagety (těstoviny)
400
g
červená řepa
70
g
mladé lístky červené řepy - nemusí být
sůl
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Pancettu, dýni a chilli papričky promíchejte v míse a vysypte na pekáč. Vedle rozložte česnek a pečte 25–30 minut nebo dokud dýně nezměkne. Oloupejte upečený česnek a v misce ho rozmačkejte (jde to třeba lžící), smíchejte s citronovou šťávou, olejem, cukrem, solí a pepřem.
2
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a smíchejte s dýní, pancettou i česnekovým dresinkem. Dozdobte listy červené řepy a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )
Komentáře
Chybí tady slova...