Suroviny
- Korpus:
- 150 g máslových sušenek (např. BeBe máslové)
- 90 g rozpuštěného másla
- Krém:
- 125 g Philadelphie
- 200 g kozího sýra
- 100 g ricotty
- 70 g rozmixovaných ostružin
- 2 střední vejce
- 100 g krupicového cukru
- Na dokončení:
- Bílá čokoláda
- Ostružinová omáčka
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Válečkem nebo v robotovi rozdrtíme sušenky a smícháme s máslem. Hmotu rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 20 cm. Vložíme do trouby a necháme na 10 minut zapéct.
Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience na krém dáme do mísy a krátce prošleháme, dokud se nespojí v hladkou hmotu. Vylijeme na připravený lehce vychládlý sušenkový korpus a pečeme na 140 °C asi 70 minut.
Upečený cheesecake necháme vychladit (nejlépe přes noc v lednici). Můžeme polít rozpuštěnou bílou čokoládou a podávat s ostružinovou omáčkou.
Ostružinová omáčka:
Ostružiny (já použila mražené z obchodu, které zbyly po pečení cheesecaku) nasypeme do menšího kastrůlku a přidáme cukr podle chuti. Rozvaříme a používáme ještě teplé na přelití dortu přímo na talíři.