Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Ostružinový cheesecake s kozím sýrem

Popis receptu: 

Už je to pár let, co jsem na vysoké ochutnala makronky s příchutí ostružiny a kozího sýra. Byly nezapomenutelně dobré. Ale na makronky si (zatím) netroufnu. Zato cheesecake k podobné kombinaci přímo provokoval. A výsledek byl výborný.

Autor: Gabriela Hrbasová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 1 dort
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    • Korpus:
      • 150 g máslových sušenek (např. BeBe máslové)
      • 90 g rozpuštěného másla
    • Krém:
      • 125 g Philadelphie
      • 200 g kozího sýra
      • 100 g ricotty
      • 70 g rozmixovaných ostružin
      • 2 střední vejce
      • 100 g krupicového cukru
    • Na dokončení:
      • Bílá čokoláda
      • Ostružinová omáčka

Příprava jídla

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Válečkem nebo v robotovi rozdrtíme sušenky a smícháme s máslem. Hmotu rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 20 cm. Vložíme do trouby a necháme na 10 minut zapéct.

Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience na krém dáme do mísy a krátce prošleháme, dokud se nespojí v hladkou hmotu. Vylijeme na připravený lehce vychládlý sušenkový korpus a pečeme na 140 °C asi 70 minut.

Upečený cheesecake necháme vychladit (nejlépe přes noc v lednici). Můžeme polít rozpuštěnou bílou čokoládou a podávat s ostružinovou omáčkou.

Ostružinová omáčka:

Ostružiny (já použila mražené z obchodu, které zbyly po pečení cheesecaku) nasypeme do menšího kastrůlku a přidáme cukr podle chuti. Rozvaříme a používáme ještě teplé na přelití dortu přímo na talíři.

REKLAMA

Přidat komentář