0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ostružinový cheesecake s kozím sýrem

Ostružinový cheesecake s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  • Korpus:
    • 150 g máslových sušenek (např. BeBe máslové)
    • 90 g rozpuštěného másla
  • Krém:
    • 125 g Philadelphie
    • 200 g kozího sýra
    • 100 g ricotty
    • 70 g rozmixovaných ostružin
    • 2 střední vejce
    • 100 g krupicového cukru
  • Na dokončení:
    • Bílá čokoláda
    • Ostružinová omáčka

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Válečkem nebo v robotovi rozdrtíme sušenky a smícháme s máslem. Hmotu rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 20 cm. Vložíme do trouby a necháme na 10 minut zapéct.

Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience na krém dáme do mísy a krátce prošleháme, dokud se nespojí v hladkou hmotu. Vylijeme na připravený lehce vychládlý sušenkový korpus a pečeme na 140 °C asi 70 minut.

Upečený cheesecake necháme vychladit (nejlépe přes noc v lednici). Můžeme polít rozpuštěnou bílou čokoládou a podávat s ostružinovou omáčkou.

Ostružinová omáčka:

Ostružiny (já použila mražené z obchodu, které zbyly po pečení cheesecaku) nasypeme do menšího kastrůlku a přidáme cukr podle chuti. Rozvaříme a používáme ještě teplé na přelití dortu přímo na talíři.

Autor: G-abriela

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč