Neodolatelná kombinace křupavých placiček, hedvábné šlehačky a šťavnatých ostružin je oslavou slunečného podzimu!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Mouku, prášek do pečiva a sůl prosijte do mísy. Přidejte máslo a vše promněte prsty, aby vznikla drobenka. Potom vmíchejte cukr.
Uprostřed směsi vytvořte důlek a vlijte do něj podmáslí i vejce. Pak směs zlehka zpracujte na měkké, lepivé těsto. Na lehce pomoučněné pracovní ploše je několikrát prohněťte a vytvarujte placku o průměru asi 18 centimetrů. Přesuňte ji na vymazaný plech.
Vložte do trouby a pečte třicet až třicet pět minut, aby těsto vyběhlo a zezlátlo. Vpichem špejle do nejvyššího místa zjistěte, zda je korpus už upečený – na špejli by neměly ulpět vlhké drobečky. Nechte korpus vychladnout.
Teď je na řadě náplň: zlehka rozmačkejte ostružiny s cukrem a ušlehejte smetanu. Korpus podélně rozpulte, na spodní díl naneste šlehačku a pak ostružiny. Přiklopte druhým dílem a podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Krémová náplň
Vznikne i ze smetanového mascarpone – stačí utřít ho s trochou cukru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Pečte s ostružinami a zažijte blaho na duši i na jazyku(22 receptů )