Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ouška s trojím hráškem, burratou a houbami

Až o prázdninách najdete v lese hříbky nebo lišky, můžete jimi tohle báječné bezmasé jídlo ještě obohatit. 

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 400–450g těstovin orecchiette (nebo jiných krátkých)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 bílá cibule, nakrájená na kostičky
    • 250 g čerstvých hub – třeba drobných hnědých žampionů nebo šiitake, nakrájených na plátky, velmi drobné stačí jen rozpůlit
    • 100 g mladých špenátových lístků (lze použít i rukolu, mangold nebo mladé pampelišky či kopřivy)
    • 250–300g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou a okapaného 
    • 250g lusků cukrového hrášku
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 40g parmazánu
    • 1 koule (100–150g) burraty nebo mozzarelly
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu podle chuti
    • 1 balení hrachových výhonků (mladé rostlinky hrášku) na posypání 

Příprava jídla

1 Ve velkém hrnci vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny, aby byly al dente.

2 Mezitím v pánvi na středním až silném ohni na lžíci olivového oleje opečte cibuli doměkka, vsypte houby, mírně ztlumte vařič a opečte je doměkka a zlatohněda. Mírně osolte a opepřete. Vsypte mladý špenát a míchejte, až zavadne. Odstavte.

3 Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin podle údajů na obalu odeberte 250ml vody z těstovin, k těstovinám přisypte hrášek (kuličky i lusky), zesilte oheň a minutu vařte. Sceďte a vraťte do hrnce, vypněte vařič.

4 Do prošlehaných vajec v misce po 1 lžíci postupně vešlehejte vidličkou celkem 3 lžíce horké vody z vaření těstovin, aby se vejce prohřála.

5 Naředěná vejce vlijte do hrnce a vařečkou je vmíchejte do těstovin, aby se jimi obalila. Vmíchejte polovinu parmazánu, opepřete a podle potřeby ještě trochu zvlhčete vodou. Vmíchejte odložený obsah pánve. Rozdělte na talíře, posypte zbývajícím parmazánem a citronovou kůrou a ozdobte hráškovými výhonky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsní řízky s hráškem a pestem

Nákyp s hráškem a slaninou

Hrášková polévka s mraženým kozím sýrem

Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty

REKLAMA

Přidat komentář