
Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem
Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!
Ingredience
- 160 g ovesných vloček
- 600 ml mléka
- špetka soli
- 2 jablka
- 3–4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce másla
- špetka mleté skořice
- 100 g krupicového cukru
- 100 g lískových ořechů, nasucho opražených a zbavených slupky, nasekaných nahrubo
NA GRILIÁŠ
Příprava jídla
1 Vločky nasypte do hrnce, zalijte mlékem a nechte v lednici stát do druhého dne (nebo alespoň 1/2 hodiny, aby vločky nasákly tekutinu).
2 Cukr na griliáš nasypte do hrnce, zalijte 100ml vody a přiveďte k varu. Nemíchejte! Až se vypaří všechna voda a karamel začne zlátnout, sundejte ho z plotny a vsypte ořechy. Zakružte hrncem, aby se ořechy obalily v horkém karamelu. Karamel s ořechy vlijte na pečicí papír rozložený na plechu nebo velkém prkénku. Nechte úplně vychladnout
a nasekejte na kousky (nožem nebo v robotu).
3 Druhý den ráno postavte hrnec s vločkami na plotnu, přidejte špetku soli a na mírném ohni a za stálého míchání uvařte kaši.
4 Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na plátky a dejte je do pánve, zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat. Přidejte máslo a skořici a lehce promíchejte, aby se vše spojilo.
5 Kaši rozdělte do misek, na ni naaranžujte karamelizovaná jablíčka a ozdobte griliášem.
VIDEORECEPT:
Jak na pražení a loupání lískových ořechů?
Přidat komentář