Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2984 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 194 g
Tuky 208 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Šťavnaté ovoce, jemňoučká a lehce opilá žloutková pěna a křupavý perník... Už také víte, jak vypadá opravdové nebe? 

Suroviny

ostružiny hrst
jablka 1 ks
švestky 4 ks
hrušky 1 ks
granátové jablko 1 ks
vydlabaná jadérka
4 plátků
perník na strouhání
moučkový cukr
na poprášení
Na pěnu
žloutek 4 ks
strouhaná kůra z půlky citronu
šťáva z půlky mandarinky
100 ml
slámové víno
moučkový cukr 100 g
smetana ke šlehání 250 ml
kardamom špetka
mletý

1 Troubu předehřejte na 220°C. Plátky perníku rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 5 minut dozlatova a dokřupava. Vyjměte a nechte vychladnout.

2 Na vinnou pěnu smíchejte v nerezové míse žloutky s citronovou kůrou, mandarinkovou šťávou, vínem, moučkovým cukrem a kardamomem. Nad horkou vodní lázní šlehejte vzniklou směs metlou do husté pěny a pak nechte zchladnout. Smetanu ušlehejte a zlehka promíchejte se zchladlou pěnou.

3 Do skleniček vyskládejte ovoce nakrájené na kousky a část granátových zrnek, na ně štědře rozdělte pěnu. Ozdobte zbylými granátovými zrnky a perníkem a pocukrujte moučkovým cukrem.

 

NĚCO NAVÍC

Směs použitého ovoce záleží na sezoně, vaší chuti i fantazii. Sáhnout můžete po jakémkoli sezonním ovoci. Při šlehání pěny však dejte pozor na teplotu vodní lázně – kdyby byla
příliš vysoká, žloutky uvaříte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit