Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2984 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 194 g
Tuky 208 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté ovoce, jemňoučká a lehce opilá žloutková pěna a křupavý perník... Už také víte, jak vypadá opravdové nebe? 

Suroviny

ostružiny hrst
jablka 1 ks
švestky 4 ks
hrušky 1 ks
granátové jablko 1 ks
vydlabaná jadérka
4 plátků
perník na strouhání
moučkový cukr
na poprášení
Na pěnu
žloutek 4 ks
strouhaná kůra z půlky citronu
šťáva z půlky mandarinky
100 ml
slámové víno
moučkový cukr 100 g
smetana ke šlehání 250 ml
kardamom špetka
mletý

1 Troubu předehřejte na 220°C. Plátky perníku rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 5 minut dozlatova a dokřupava. Vyjměte a nechte vychladnout.

2 Na vinnou pěnu smíchejte v nerezové míse žloutky s citronovou kůrou, mandarinkovou šťávou, vínem, moučkovým cukrem a kardamomem. Nad horkou vodní lázní šlehejte vzniklou směs metlou do husté pěny a pak nechte zchladnout. Smetanu ušlehejte a zlehka promíchejte se zchladlou pěnou.

3 Do skleniček vyskládejte ovoce nakrájené na kousky a část granátových zrnek, na ně štědře rozdělte pěnu. Ozdobte zbylými granátovými zrnky a perníkem a pocukrujte moučkovým cukrem.

 

NĚCO NAVÍC

Směs použitého ovoce záleží na sezoně, vaší chuti i fantazii. Sáhnout můžete po jakémkoli sezonním ovoci. Při šlehání pěny však dejte pozor na teplotu vodní lázně – kdyby byla
příliš vysoká, žloutky uvaříte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit