Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ožehnuté hovězí s pomeranči & chilli

Ožehnuté hovězí s pomeranči & chilli

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 565 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 44 g
Tuky 36 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na letní grilování si nachystejte marinované hovězí. Originální chuť zajistí pomeranče a chilli. 

Suroviny

1,5 kg
hovězí roštěná lze nahradit oblíbeným masem na steaky
sušená pomerančová kůra
ze 2 biopomerančů
červená, bez semínek, najemno nasekané
jemně nasekaná
olivový olej 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
sůl
pepř

Postup

1
1 Vložte hovězí do mikrotenového sáčku. Smíchejte všechny ostatní suroviny a dejte je k masu. Marinádu důkladně vmasírujte, pak sáček s masem položte na talíř a dejte ho aspoň na dvě hodiny (ale lépe přes noc) do lednice.

2 Maso osolte a opepřete a z obou stran opečte na grilu deset až patnáct minut dohněda. Během grilování potírejte hovězí zbytky marinády.

3 Stáhněte maso z grilu a položte ho na prkénko. Nechte ho deset minut přikryté alobalem a pak ho nakrájejte na tenké plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín