Na letní grilování si nachystejte marinované hovězí. Originální chuť zajistí pomeranče a chilli.
Suroviny
1,5
kg
hovězí roštěná lze nahradit oblíbeným masem na steaky
sušená pomerančová kůra
ze 2 biopomerančů
chilli paprička
2
ks
červená, bez semínek, najemno nasekané
šalotka
2
ks
jemně nasekaná
olivový olej
2
PL
vinný ocet červený
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
1 Vložte hovězí do mikrotenového sáčku. Smíchejte všechny ostatní suroviny a dejte je k masu. Marinádu důkladně vmasírujte, pak sáček s masem položte na talíř a dejte ho aspoň na dvě hodiny (ale lépe přes noc) do lednice.
2 Maso osolte a opepřete a z obou stran opečte na grilu deset až patnáct minut dohněda. Během grilování potírejte hovězí zbytky marinády.
3 Stáhněte maso z grilu a položte ho na prkénko. Nechte ho deset minut přikryté alobalem a pak ho nakrájejte na tenké plátky.
2 Maso osolte a opepřete a z obou stran opečte na grilu deset až patnáct minut dohněda. Během grilování potírejte hovězí zbytky marinády.
3 Stáhněte maso z grilu a položte ho na prkénko. Nechte ho deset minut přikryté alobalem a pak ho nakrájejte na tenké plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party u grilu: Recepty pro zahradní barbecue party(7 receptů )