Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Páj s uzeným kolenem

Na sladké koláče vás příliš neužije? Pak zkuste tento plněný uzeným kolenem! 

 

 

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ pečení 0:30 + chladnutí
PT3H
Vaření 3:00
Maso

Ingredience

    • cca 2 kg uzených vepřových kolen s kostí
    • 3 bobkové listy
    • 1 lžička kuliček černého pepře
    • 75 g másla
    • 2 pórky, rozpůlené, omyté a nasekané
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 200 ml cideru
    • 200 ml co nejtučnější smetany ke šlehání
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 1 lžička nakládaného zeleného pepře, propláchnutá a nakrájená nadrobno
    • 1/2 svazku hladkolisté petržele, nasekaná
    • 300 g listového těsta
    • 1 vejce, prošlehané, na potření

Příprava jídla

1 Do hrnce vložte kolena s bobkovými listy a celým pepřem a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a zvolna vařte 3 hodiny, aby maso odpadalo od kosti. Vyjměte a nechte vychladnout. Uchovejte 200 ml tekutiny z vaření. Pak z kolen oberte čisté libové maso v kouscích o velikosti sousta (ostatní jedlé části kolen snězte nejlépe s hořčicí, křenem a chlebem).

2 V hrnci rozehřejte máslo, vsypte pórek a opečte ho doměkka. Poprašte moukou, míchejte a opékejte 2 minuty. Postupně vlévejte cider, vmíchávejte, aby se všechno vstřebalo a nevznikly žmolky. Zvolna vařte 2 minuty, pak vlijte odloženou tekutinu a smetanu. Zvolna vařte 3–4 minuty, pak vmíchejte hořčici, zelený pepř, petrželku a maso z kolen. Směs nalijte do hluboké zapékací mísy a nechte trochu zchladnout.

3 Troubu předehřejte na 200/180°C. Těsto rozválejte na tloušťku cca 3mm, seřízněte do vhodného tvaru a zakryjte jím vršek mísy. Její okraj navlhčete, aby lépe přilnulo. Potřete vejcem, a chcete-li, ozdobte odřezky. Pečte 25–30 minut, aby poklička zezlátla a nafoukla se.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Kandovaná slanina

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

REKLAMA

Přidat komentář