Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Páj s uzeným kolenem
Páj s uzeným kolenem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Páj s uzeným kolenem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10097 kcal
Bílkoviny 414 g
Sacharidy 374 g
Tuky 767 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sladké koláče vás příliš neužije? Pak zkuste tento páj plněný uzeným kolenem! Zaručeně vás dostane. Plný lahodného masa a šťávy a s křupavou pokličkou z krásně vypečeného těsta. 

Související recepty

Suroviny

s kostí
pepř mletý 1 ČL
kuličky
pórek 2 ks
rozpůlené, omyté, nasekané
cider 200 ml
co nejtučnější
hořčice hrubozrnná 2 PL
pepř barevný 1 ČL
nakládaný, propláchnutý, nadrobno nakrájený
petrželka ½ svazku
nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

Postup

1

Do hrnce vložte kolena s bobkovými listy a celým pepřem a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a zvolna vařte 3 hodiny, aby maso odpadalo od kosti.

2

Vyjměte a nechte vychladnout. Uchovejte 200 ml tekutiny z vaření.

3

Pak z kolen oberte čisté libové maso v kouscích o velikosti sousta (ostatní jedlé části kolen snězte nejlépe s hořčicí, křenem a chlebem).

4

V hrnci rozehřejte máslo, vsypte pórek a opečte ho doměkka. Poprašte moukou, míchejte a opékejte 2 minuty.

5

Postupně vlévejte cider, vmíchávejte, aby se všechno vstřebalo a nevznikly žmolky.

6

Zvolna vařte 2 minuty, pak vlijte odloženou tekutinu a smetanu.

7

Zvolna vařte 3–4 minuty, pak vmíchejte hořčici, zelený pepř, petrželku a maso z kolen. Směs nalijte do hluboké zapékací mísy a nechte trochu zchladnout.

8

Troubu předehřejte na 200/180°C.

9

Těsto rozválejte na tloušťku cca 3mm, seřízněte do vhodného tvaru a zakryjte jím vršek mísy. Její okraj navlhčete, aby lépe přilnulo. Potřete vejcem, a chcete-li, ozdobte odřezky.

10

Pečte 25–30 minut, aby poklička zezlátla a nafoukla se.

Foto: Sam Stowell, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín