0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Páj s uzeným kolenem

Páj s uzeným kolenem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10097 kcal
Bílkoviny 414 g
Sacharidy 374 g
Tuky 767 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sladké koláče vás příliš neužije? Pak zkuste tento plněný uzeným kolenem! 

 

 

Suroviny

vepřové koleno 2 kg
s kostí
bobkový list 3 ks
pepř mletý 1 ČL
kuličky
máslo 75 g
pórek 2 ks
rozpůlené, omyté, nasekané
mouka pšeničná hladká 3 PL
cider 200 ml
co nejtučnější
hořčice hrubozrnná 2 PL
pepř barevný 1 ČL
nakládaný, propláchnutý, nadrobno nakrájený
petrželka ½ svazku
nasekaná
listové těsto 300 g
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

1 Do hrnce vložte kolena s bobkovými listy a celým pepřem a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a zvolna vařte 3 hodiny, aby maso odpadalo od kosti. Vyjměte a nechte vychladnout. Uchovejte 200 ml tekutiny z vaření. Pak z kolen oberte čisté libové maso v kouscích o velikosti sousta (ostatní jedlé části kolen snězte nejlépe s hořčicí, křenem a chlebem).

2 V hrnci rozehřejte máslo, vsypte pórek a opečte ho doměkka. Poprašte moukou, míchejte a opékejte 2 minuty. Postupně vlévejte cider, vmíchávejte, aby se všechno vstřebalo a nevznikly žmolky. Zvolna vařte 2 minuty, pak vlijte odloženou tekutinu a smetanu. Zvolna vařte 3–4 minuty, pak vmíchejte hořčici, zelený pepř, petrželku a maso z kolen. Směs nalijte do hluboké zapékací mísy a nechte trochu zchladnout.

3 Troubu předehřejte na 200/180°C. Těsto rozválejte na tloušťku cca 3mm, seřízněte do vhodného tvaru a zakryjte jím vršek mísy. Její okraj navlhčete, aby lépe přilnulo. Potřete vejcem, a chcete-li, ozdobte odřezky. Pečte 25–30 minut, aby poklička zezlátla a nafoukla se.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč